Festival İçin Elazığ'a Gelen Sanatçılar Öğrencilerle Buluştu

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Bu yıl 12'incisi düzenlenen Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali kapsamında Elazığ'a gelen sanatçılar, Elazığ Bahçeşehir Koleji'ni ziyaret etti.

Festival İçin Elazığ'a Gelen Sanatçılar Öğrencilerle Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Festival hakkında bilgi veren Baha Engin ÇELİKEL; ''İlk olarak 24 Ekim 2008 tarihinde tertiplenen Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali; Türk sinema ve tiyatro sanatçılarının katılımlarıyla, Elazığ'da gerçekleştirilen film ve sanat festivalidir. Bu seneki festivalimizin temel hedefi çocuklar olduğu için 23 Nisan'da başladık. Kortej yürüyüşü yaptık. Buraya gelen sanatçılara ilimizi en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Her gün farklı yerlerde programlarımız var. Önümüzdeki seneye daha farklı projelerimiz olacak.

Misyonumuzdan bahsedeyim; Bulunduğu coğrafyada tarihi, kültürel  ve ekonomisi ile ön plana çıkan şehrimizi en iyi şekilde tanıtmak profesyonel ekibimiz ile geçmişteki 11 yılın bizlere katmış olduğu tecrübe ve kazanımlarla yolumuza devam edeceğiz. Bu yıl ki festivalimiz daha anlamlı daha özel bir o kadar da gurur verici. Çünkü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için hazırlanan film seçkileri, konserler. Film atölyeleri, kısa ve ulusal uzun metraj film yarışmaları, açık hava sinema gösterileri, söyleşiler, geziler ve halkla buluşmalar ile beş günlük eşsiz bir festival serüven ile iç içeyiz.

Bizleri yalnız bırakmadığınız Türk sinemasına sanata ve sanatçıya sahip çıktığınız için teşekkür eder sonsuz saygı ve saygılarımızı sunarız. İnşallah ilimizin tanıtımı adına güzel bir etkinlik olur. 

Elazığ ve Bölgenin kültür ve sanat değerlerini dünyaya duyurmak ve sanat insan bağını kurup güçlendirmeyi amaçlamaktayız. Film festivalimize tabi sayısız oyuncular var. Yaklaşık 60’a yakın sinema sanatçısı, yazarlar, önemli duayenleri de ağırlayacak.  Fırat Üniversitesi öğrencileri ile buluşturacağız. Hayatında hiç sinemaya gitmemiş, yaklaşık 9 bin çocuğumuza bu yıl ulaşacağız.”

Uluslararası Çaydaçıra Film Ve Sanat Festivali kapsamında Bahçeşehir Kolejine gelen sanatçılar, öğrenciler ile söyleşi gerçekleştirdi. Öğrencilerin sorularını yanıtladılar. Programa katılan sanatçılar da, festivalde ve Elazığ’da olmaktan dolayı mutlu olduklarını söylediler.