FERİBOT ÇİLESİ

HAKİMİYET GAZETESİ'NİN SIKLIKLA GÜNDEME GETİRİP ÇOK ACİL VE GEREKLİ BİR YATIRIM OLARAK KÖMÜRHAN KÖPRÜ VE TÜNELLERİNDEN ÖNCE YAPILMASI GEREKTİĞİNE DİKKAT ÇEKTİĞİ PERTEK KÖPRÜSÜ PROJESİNİN HALA BAŞLATILMAMIŞ OLMASI BAYRAMDA FERİBOT ÇİLESİ ÇEKEN VATANDAŞLARIN TEPKİSİNE SEBEP OLDU

FERİBOT ÇİLESİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pandemi süreci ve aşırı ısıcaklar sebebiyle Kurban Bayramı genelde evde geçirilirken, dört gün süreyle evde kalmak istemeyen hemşerilerimiz kendilerini daha serin ve ağaçlık mekânlara attı.

EVDEN KAÇIŞ

Kurban bayramında birçok Elazığlı, ailece gezilecek ve piknik yapacakları bir mekânın arayışına girdi. Kurban bayramı dolayısıyla piknik ve mangal yapmak ihtiyacının üst seviyeye çıktığı bayram süresinde insanlarımız  hem piknik, hem mangal yapmak hem de aşırı sıcaklardan kurtularak serin mekânları tercih ettiler.

ELAZIĞ SICAK VE YASAK

Elazığ’ın bayram süresince sıcak olması ve başta Cip, Fethi Sekin ve Harput mesire alanlarında mangal yakmasının yasak olması sebebiyle hemşerilerimizin yakın tercihi Hazar Gölü oldu. Gölün etrafında bulunan ağaçlık alanlara erken saatlerde giderek yerleşen, gölün ve serinliğin tadını çıkaran hemşerilerimiz, mangal keyfini de doya doya yaşadılar.

MUNZUR’A AKIN

Bayram süresince hemşerilerimizin en çok rağbet ettiği ve ailece ziyaret ettikleri mekânların başında Munzur Suyu ve piknik alanları oldu. Soğuk suyu, serin mekânları, hem balık tutmaya hem de nehre sıfır gölge mekânlarda piknik yapmaya elverişli alanlarıyla vatandaşların tercih sebebi olan Munzur Suyu ve tabiat parkına gitmek için yola çıkan hemşerilerimizin hem giderken hem de dönüş yolunda saatlerce Pertek feribot iskelesinde sıra beklemeleri tepkilere sebep oldu.

HAKİMİYET SIK SIK GÜNDEME GETİRDİ

Şehrimizin olduğu kadar Karadeniz Bölgesini Doğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesine bağlayacak olan Pertek Köprüsünün öncelikle yapılması gerektiğine sıklıkla dikkat çeken Hakimiyet Gazetesi, bu konuda halkımızın ortak talep ve tepkilerine tercüman olan sayısız manşet haber yapmış ve bir o kadar da köşe yazısının yayınlandığı gazete olmuştu.

ÖNCELİK PERTEK KÖPRÜSÜNDE

İlimize yapılan ve birçoğu çok elzem ve gerekli olmayan dev bütçeli yatırımlardan ziyade,  şehrin acil sorunlarına ve ekonomiye katkı sağlayacak projelere öncelik verilmesi gerektiğine sık sık dikkat çeken Hakimiyet Gazetesi, Pertek Köprüsü, Uluova ve Kuzova sulama projesi ile Hamza Bey İçme suyu barajı projelerini sürekli gündemde tutmuş ve yetkililerden bu projelere öncelik vermeleri gerektiğini ifade etmişti.

Bu yayınlarımız hem şehrin gündeminde hem de yöneticilerimize verilen bilgilendirme raporlarında ilk sıralarda yerini almış ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın ısrarlı takip ve kararlılığı ile Hamza Bey İçme suyu barajı tamamlanarak şehre su verilmeye başlanmıştı.

ÇÖZÜM YERİNE HEDEF GÖSTERME

Hakimiyet Gazetesi olarak çok ve büyük bir ihtiyaç olmamasına rağmen Kömürhan köprü ve tünellerinden önce şehrin tarımsal üretimini ayağa kaldıracak sulama projeleri ile yine şehrin ekonomisine önemli katkılar sunacak Pertek köprüsünün yapılmasının daha doğru olacağını ifade etmiştik.

Dönemin bazı siyasi ve il yöneticileri , Kömürhan  köprü ve tünel projelerine acil ihtiyaç duyulmadığı ve  elzem olmadığı yönündeki yayınlarımızı dikkate almak ve bu konuda adımlar atmak  ve şehrimize gelen Başbakana bu yayınlarımızı da referans olarak göstererek  sorunu çözmek yerine,  gazetemizi  yine dönemin başbakanı Binali Yıldırım’a şikayet etmiş, Yıldırım’ın da kendisine verilen bu konuşmasında “Bazı çevreler bu yatırımın gereksiz olduğunu ifade ediyormuş” diyerek gazetemiz Hakimiyet’i hedef gösterip itibarsızlaştırmak istemişlerdi.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Hakimiyet’in sıklıkla gündem getirdiği Pertek Köprüsünün acilen yapılması görüşü, bayram dolayısıyla Munzur ya da Erzincan ile Karadeniz bölgesine gitmek isteyen hemşerilerimizin sosyal medyada öfke patlamasına sebep oldu.

Hemşerilerimiz Pertek köprüsünün bölgenin en önemli ihtiyacı olduğunu ve acilen yapılması konusunda yöneticilere çağrıda bulundular.

SİYASİLERİMİZİN BİRİNCİ GÜNDEMİ

Bu bayramda vatandaşlarımız tarafından en üst seviye de dile getirilen ve büyük tepkilerin yaşanmasına sebep olan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte müjdesini verdiği halde proje çalışması başlatılmayan Pertek Köprüsü için siyasilerimizin harekete geçeceği ve konuyu Erdoğan’a iletecekleri ifade ediliyor.

GÜRSEL EROL VE MUHALEFET DESTEĞİ

İlimizin Ak Partili milletvekilleri ile birlikte geçmişte Tunceli milletvekilliği de yapmış ilimiz CHP Milletvekili Gürsel Erol’un da köprüye neden ihtiyaç duyulduğu, köprünün yapılması ile birlikte bölgenin ve komşu illerin ekonomisine sağlayacağı katkılar ve ülke ekonomisine etkisini içeren raporla birlikte konuyu Cumhurbaşkanına ileteceği ifade ediliyor.

VATANDAŞ MÜJDE BEKLİYOR

Hükümetin ulaştırma projelerine dev bütçeler ayırdığını, ulaşım ağı kadar köprü yapım işlerinde halkın takdirini kazanan önemli hizmetleri hayata geçirdiğine dikkat çeken vatandaşlar, önümüzdeki günlerde Pertek Köprüsü ile ilgili de müjde verilebileceğini ifade ediyorlar.