Fatma Teyze'nin unutamadığı Atatürk Anısı

Nisa Yılmaz/Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Elazığ'a gerçekleştirdiği ziyarette karşılayanlar arasında yer alan küçük kız, şimdi 90 yaşında. 

Fatma Teyze'nin unutamadığı Atatürk Anısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

17 Kasım 1937 tarihinde Elazığ’a gelen Gazi Mustafa Kemal  Atatürk’ü karşılamaya gittiğini aktaran Fatma Topal, o anları anlattı. 

Atatürk’ün kendisi ile sohbet ettiğini ifade eden Fatma Topal, “Atatürk trenle geldi. O zaman çok küçüktüm. Kapı komşumuz dedi ki “Atatürk geldiğinde karşılayalım.” Karşılama saatinde biz de karşılamaya gittik. Tren geldi, istasyonda durdu. Atatürk trenden indi. Tam bizim önümüzde indi. Bana ‘Ne var kızım’ dedi. Annem dedi ki ‘Babası asker.” Atatürk de ‘Yaşasın asker çocuğu’ dedi. Sonra babamın nerede askerlik yaptığını sordu. ‘Polatlı’da asker’ diye cevap verdim. Bana ‘aferin’ dedi, beni öptü ve bir avuç bozuk para verdi.” şeklinde konuştu.

Atatürk’ün daha sonra yürüyerek şehir merkezine geldiğini anlatan Fatma Topal,  şöyle konuştu: “Atatürk daha sonra İstasyondan Çarşı mahallesine kadar yürüyerek geldi. Takım elbise giymişti. Ayağında kondurası vardı. Atatürk çok insaniyetli bir insandı. Babam yoktu o zaman. O benim yüzümü öptüğünde, bana para verdiğinde, parayı babam yollamış diye düşündüm. Atatürk vefat ettiğinde çok üzüldüm.”dedi.