FABRİKA KAPATILDI

Elazığ'ın Maden ilçesinde Yıldızlar Holding A.Ş bünyesinde faaliyet gösteren Eti Gümüş Maden İşletmesi, güvenlik riski ve işçilerin görevlerini yapmaması nedeniyle kapatıldı. İşletme yönetimi fabrikadaki 90 işçinin görevini sonlandırarak fabrikadaki tüm faaliyetleri durdurdu.

FABRİKA KAPATILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıldızlar Holding A.Ş İnsan Kaynakları Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Aydın Şişman, yaptığı açıklamada, "Biz burada 12 gündür mücadele veriyoruz. En son yaptığımız basın açıklamasının arkasındayız. Biz burada işçilerin tüm maaş alacaklarını ödedik. Ancak işçilerin bize yaklaşımı şu oldu; "Bizim işletme müdürümüz başımıza gelsin, görevden alınan yönetici tekrar görevine gelsin. Bizim tazminatlarımız ödensin. Biz öyle çalışırız. Yoksa çalışmayız." dediler. Biz de dedik ki tazminatı almak isteyen olursa, tazminatları da ödeyebiliriz. Biz güvenlik personelini değiştirdik. Bu insanlar da 12 gündür mazeretsiz ve izinsiz bir şekilde görevlerini ifa etmiyorlar." dedi.

Şişman, "Birtakım asılsız ihbarlarda, isnatlarda bulundular bizimle alakalı. Biz de çıkıp bununla ilgili açıklamamızı yaptık. Tazminatını isteyenlere tazminatlarını vereceğimizi söyledik. Maaşları ödedik. Biz tesisi çalıştırmak istiyorduk. Yaptığımız görüşme neticesinde yönetim kurulumuz bir karar aldı. Bu karar doğrultusunda tesisi kapattık. -Sadece güvenlik personeli olacak. Onun dışında kimse olmayacak. İşçilerin de iş akitlerini feshettik.”dedi.