F.Ü'DE ULUSAL ELEKTRİK ENERJİSİ DÖNÜŞÜMÜ KONGRESİ YAPILDI

Ulusal Elektrik Enerjisi Dönüşümü Kongresi, Fırat Üniversitesi'nin ev sahipliği ve Elektrik Mühendisleri Odası'nın (EMO) organizasyonu ve desteği ile Fırat Üniversitesi'nde yapıldı.

F.Ü'DE ULUSAL ELEKTRİK ENERJİSİ DÖNÜŞÜMÜ KONGRESİ YAPILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Kongre Merkezinde yapılan Ulusal Elektrik Enerjisi Dönüşümü Kongresi’ne, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Ertan, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Önder, Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri ile Üniversite, kamu ve özel kuruluşlardan temsilciler katıldı.

Elektrik Makinaları, Güç Elektroniği, Güç Sistemleri ve Akıllı Şebekeler konularında çalışan akademisyenler ile sektör firmalarında çalışan uzman ve araştırmacıları bir araya getirmek amacıyla bu kongreyi düzenlediklerini belirten Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Ertan, kongre boyunca konuyla ilgili üniversite, kamu ve özel kuruluşlardan katılımcıların; çalışmalarını paylaşacaklarını kaydetti.

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özer ise, Ulusal Elektrik Enerjisi Dönüşümü Kongresinin ilkinin Fırat Üniversitesinde yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ da, dünyada ki değişimler ile özellikle elektrik enerjisi dönüşümüne bilim adamlarının da ayak uydurması gerektiğini belirterek, her alanda olduğu gibi elektrik enerjisi dönüşümü ve Endüstri alanında da bilim adamlarının bilimsel katkı vermesi gerektiğini söyledi.

Fırat Üniversitesinin temel mühendislik başta olmak üzere tüm mühendislik alanlarında güçlü bir alt yapısının olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Demirdağ, kongrenin başarılı geçmesini diledi.

İki gün sürecek olan kongrede, enerjiye ilişkin güncel konuların ele alınacağı ve kamu, akademi ve özel kuruluş temsilcilerinin katılacağı çeşitli paneller yapılacak.