EVDE OLMANIZ BAŞARAMAYACAĞINIZ ANLAMINA GELMİYOR

Başak MERAL GÜNDÜZ/Merkeze bağlı Yedigöze Köyü'ndeki bahçesinde yetiştirdiği meyve, sebze ve aromatik bitkileri kullanarak beş yıl önce doğal sabun üretimine başlayan iki çocuk annesi Tuba Bahçeci aile bütçesine katkı sağlıyor.

EVDE OLMANIZ BAŞARAMAYACAĞINIZ ANLAMINA GELMİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yetiştirdiği nane, kekik, elma, karpuz, nar, domates, salatalık, papatya, gül, defne gibi sebze, meyve ve bitkilerden sezonuna göre farklı özelliklerde sabunlar imal eden Bahçeci, bunları sosyal medya üzerinden satıyor.

 

ÇALIŞARAK VE ÜRETEREK KENDİ AYAKLARININ ÜZERİNDE DURAN KADINLARI HEP TAKDİR EDİYORUM

Bahçeci, yaptığı açıklamada, çalışarak ve üreterek kendi ayaklarının üzerinde duran kadınları hep takdir ettiğini belirtti.

Doğal sabun üretimini internetten öğrendiğini anlatan Bahçeci, "Köyde çok güzel bitkiler, sebzeler ve meyveler yetiştirdiğimiz bir bahçemiz var. Çok istememe rağmen çalışma hayatım olmadı. Evde nasıl bir şeyler yapabilirim, nasıl üretim yapabilirim diye düşünürken bahçemizde yetiştirdiğimiz sebze, meyve ve bitkilerden doğal sabun üretmek fikri aklıma geldi bu işi hobi haline getirdim” diye konuştu.

AKLIMIZA GELEBİLECEK VEYA YİYEBİLECEĞİMİZ HER TÜRLÜ MEYVE SEBZE VE BİTKİDEN SABUN ÜRETİMİ YAPIYORUM

"Aklımıza gelebilecek veya yiyebileceğimiz her türlü meyve, sebze ve bitkiden sabun üretimi yapıyorum, 50'ye yakın sabun çeşidim var. Bahçemizde yetiştirdiğimiz bitkilerden kekik, defne ve ıhlamur sabunumuz var, domates, salatalık ve elma sabunu yapıyorum. Ürettiğim sabunların sosyal medya üzerinden satıyorum. Elazığ içi teslimatlarım var, Türkiye'nin her yerine de kargo ile gönderiyorum.

PANDEMİDEN DOLAYI İNSANLARIN DOĞAL ÜRÜNLERE İLGİSİ OLDUKÇA ARTTI

En çok rağbet gören sabunlar eşek sütlü sabun, bıttım sabunu, aktif karbon sabunu, pirinç sabunu, kekik sabunu, lavanta sabunu, keçi sütlü sabun, kükürt sabunu. Özellikle saç dökülmesi yaşayan insanların bıttım sabunu ile bu sorunu ortadan kalkıyor. Cildimize olan faydaları saymakla bitmiyor.  Sivilce , akne ve gözenek gibi şikayetleri olan insanların en çok tercih ettiği sabun pirinç ve aktif karbon sabunu. Pandemiden dolayı insanların doğal ürünlerine ilgisi oldukça arttı.

Yaptığı sabun çeşitleri hakkında bilgi veren Bahçeci, “ Üretimini yaptığım doğal sabun, soğuk yöntemle yapılan bir sabun. İki çeşit yapılan sabun var. Kaynatılarak yapılan sabunda, benim kullandığım ürünler kullanılmadığı için daha çok doğal ve soğuk yöntem tercih ediliyor.

Yenilebilen her şeyden sabun ürettiğine dikkat çeken Bahçeci, “ ‘Yemediğiniz hiçbir şeyi yüzünüze sürmeyin’ diye bir söz vardır. O yüzden bizim yaptığımız bütün ürünler, yenilebilen ürünlerdir. İnsanlar artık kimyasal olmayan doğal ürünler tercih ediyor. Faydasını gördükten sonra yoğun bir talep oluştu” diye konuştu.

KENDİ İRADEMLE, KENDİ GÜCÜMLE BİR ŞEYLER ÜRETMEYE BAŞLADIM

Kadının her şeyi başarabileceğine dikkat çeken Bahçeci, "Aslında hiçbir destek ve birikimim olmadan kendi irademle, kendi gücümle bir şeyler üretmeye başladım. Evde üretim yapıp, sosyal medya hesaplarımdan da satışlarımı gerçekleştiriyorum.

Bir kadın girişimci olarak tüm kadınlara sesleniyorum, eğer kadın isterse yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Yeter ki istesin, güvensin ve inansın” diyerek sözlerini tamamladı.