ETSO yönetim oluşturacak mı?

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, taraftarların merak ettiği konu hakkında Hakimiyet Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu

ETSO yönetim oluşturacak mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Bordo-Beyazlı Temsilcimiz Elazığspor’un transfer tahtasının açılmasında büyük emekleri olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, Spor Müdürümüz Hüseyin Kabukçu’ya özel açıklamalarda bulundu.

* ETSO, Elazığspor Olağanüstü Genel Kurulu için yönetim oluşturacak mı?

* Eski Başkan Selçuk Öztürk’ün aday olmasını nasıl buluyor?

* Asilhan Arslan Elazığspor’a başkan olacak mı?

* ETSO, Selçuk Öztürk’ü destekler mi?

* Taraftarlara mesajı nedir?

Şeklinde yönelttiğimiz sorulara Yaşar, içtenlikle cevaplar verdi. Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Yaşar’ın gazetemize özel açıklamaları şöyle;

“TAKIM 1-2 HAFTAYA KENDİNİ BULUR”

Transfer tahtasının açılma sürecine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunarak konuşmasına başlayan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, “Alınabilecek tüm oyuncular alındı. Bir çok futbolcunun maç ve idman eksiği var. Hazırlanmaları için bir süreç gerekiyor. Geldikleri günden itibaren her geçen gün hazır hale geldiklerini hepimiz görüyoruz. Karabük’te de ilk galibiyet alındı. Tabi Karabük düşmüş bir takım. Genç ve kondisyonu yüksek bir takımdı. Takım 9 kişi kalmasına rağmen skoru 3-1’e getirmeyi bildi. Bu anlamda umut vericiydi. İnşallah Antalya kampı da iyi geçmiştir diye düşünüyoruz. Kondisyon sorunu ortadan kalktıkça takım 1-2 haftaya kendini bulacaktır. Temennimiz bu yönde” ifadelerini kullandı.

ETSO, KONGREDE ADAY ÇIKARACAK MI?

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın Elazığspor’un Olağanüstü Genel Kurulu’nda yönetim oluşturup, oluşturmayacağı şeklinde yönelttiğimiz soruya ise Yaşar, “ETSO şu an kayyuma maddi, manevi desteğini veriyor. Kayyum’un yanında. Takımın tüm sorumluluğunu üstlenmiş durumda. Kongrede çıkacak adaylara göre tercihini kullanacak. Belki birileri çıkar adayız der, ETSO onları kendilerine daha yakın da bulabilir. Ya da yok kardeşim böyle olmaz, eski günlere dönülebilir diyerek yönetim oluşturabilir. Bu konuda net bir şey yok. Kayyum süreci devam ettiği sürece ETSO maddi olarak da, manevi olarak da takımın yanında” şeklinde konuştu.

ETSO, SELÇUK ÖZTÜRK’E SÖZ VERDİ Mİ?

Eski Başkan Selçuk Öztürk’ün adaylığını yeniden açıklaması hakkında da düşüncelerini paylaşan Ahmet Yaşar, “Selçuk Öztürk bu takımın eski başkanıdır. Kulüple ilgili geçmişte emekleri, hizmetleri var. İlk başta adaylık düşünmediğini söylemişti. Sadece ekibe yardımcı olmak adına bu işe kalkıştığını söylemişti. Daha sonra adaylığını açıkladı. Bu süreçte ne bizim, ne başka birinin başkanlık sözü yoktur. Sadece adaylığını açıkladı destek istedi. O hassas dönemde de biz destek vermediğimizden dolayı Selçuk bey kendi yönetimini yapmaya karar verdi. Başarılar dileriz Selçuk beye. Selçuk beyin istediği şekilde destek veremeyeceğimizden dolayı ayrışım oldu” dedi.

SELÇUK ÖZTÜRK SEÇİLİRSE DESTEK VERİLİR Mİ?

Elazığ TSO’nun her zaman Elazığspor’un yanında olduğunu söyleyen ETSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, “ETSO’nun yönetim anlayışıyla, Selçuk Başkanın yönetim anlayışı örtüşmediği sürece, ortak projeler yapılma şansı olmaz. Aradaki kontak sağlam olmadığı sürece maddi ve manevi anlamda destek oluşamaz. Sonuçta ETSO da bu ödediği paraları kendi kasasında getirip ödemiyor. ETSO’daki birkaç isimden de bu kadar paranın çıkma şansı yok. ETSO bu yardımları nasıl yapıyor? İş dünyasına çağrıda bulunarak yardım topluyor. Şeffaf yönetim anlayışını kabul edecek olan yönetimlerde ETSO’nun desteği daha kolay oluyor. Aksi durumda bunu yapmak ETSO içinde zorlaşabiliyor. Bu anlamda bir sıkıntı olur. Elazığspor ne kadar Selçuk Öztürk’ünse, o kadar Asilhan Arslan’ındır, Ahmet’indir, Mehmet’indir. Elazığ’da yaşayan herkesindir. Herkes de elinden geldiğince yardım etmek zorundadır” diye konuştu.

“ASİLHAN ARSLAN İRADESİNİ KOYMUŞTUR”

Asilhan Arslan spordan gelen bir isim olmadığına dikkat çeken Yaşar, “ETSO’nun desteği takımın sahipsiz kalmasına kayıtsız kalamamasından dolayıdır. Takımın elektriği kesilmiş, iaşe kalmadı, otelde kalamadık, uçak bileti alamadık, futbolcu taksiti ödenmedi gibi problemler vardı. Takım kayyuma kaldı. Bu sahipsiz kalma durumunda Asilhan bey bir irade ortaya koymuştur. Gücümüzün yettiğince destek olacağız demiştir. Takıma en yıldız futbolcuları getireceğiz, takımı süper lige çıkaracağız gibi bir taahhüdümüz olmadı. Sadece sahipsiz kalmış bu takım elinden tutulmuştur. Asilhan beyin tutumu budur. Yoksa Asilhan beyin Elazığspor’u yönetme gibi bir gayesi bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

“FEDAKARLIK YAPAN İNSANLARA SALDIRMAK KİMSEYE YAKIŞMAZ”

Son olarak Elazığspor camiasına seslenen Ahmet Yaşar, “Bu takım öyle ya da böyle çok kötü günler geçirdi. Bu kötü günleri bir nebze geride bırakmışsa, birlik ve beraberlik dahilinde oldu. Şehir birlik olursa bu takım hak ettiği yeri bulur. Ama ilk günden ayrışmalar başlarsa, o onun adamı, o bunun adamı, bu takıma hizmet eden adamlar linç edilirse kesinlikle toplum içinden uzaklaştırmalı, onlara prim vermemeli. Burada ciddi fedakarlıklar oldu. Bu fedakarlıkları yapan insanlara karşı şu şöyle, bu böyle diye, sudan sebeplerle saldırmak hiçbirimize yakışmaz. Aksi takdirde bir daha bu tür durumlara düşüldüğü zaman bu kulüplere sağduyu sahibi hiç kimse yaklaşmaz. Sahipsiz kalınca niye sahipsiz kaldı? Sahip çıkarsan niye sahip çıktın? Yok az çıktın, yok çok çıktın, yok burada duracaksın. Bu şekilde dizayn edilmeye çalışılıyor. Birilerinin namı hesabına yapılıyorsa işler toplum bu insanlara dur diyebilmeli ki, bu insanlar sağ duyulu insanları dizayn etmeye çalışmasın” dedi.