ETSO'NUN KONUMU ÖNEMLİ

ETSO'NUN KONUMU ÖNEMLİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanımız  Çarşamba günü şehrimize gelerek kalıcı konutların temel atma törenine katılacak.Bu ziyareti, şehrimizin geleceği için büyük bir fırsat bilmesi gereken kurumlardan biri de ETSO.

Depremin ilk günlerinde her konuda çalışma ortaya koyan ve şehrin afet kapsamına alınması söyleminin ardından böyle bir uygulamanın olmadığı ifade edildikten sonra belli belirsiz bir buruklukla sessizliğe gömülen ETSO başkanı Sayın Asilhan Arslan’ın şehrin ekonomik anlamdaki lokomotifi olarak bazı çalışmalar yapması gerekiyor.

Öncelikle kendi üyelerinin mağduriyetleri ve aidat konusunda ortaya koyacağı tavırla birlikte asıl şehrin ekonomisine yönelik öneri ve teklifleri çok önemli.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletilmek üzere yapılacak bir çalışma ve bunun ayakları yere basan ete kemiğe bürünmüş adımlarının yer alacağı rapor ile şehrin üretiminin hız kesmeden hatta daha da artarak yapılmasına imkân sağlayacak seri adımlar atılması bekleniyor.

Devlet ve kamu işi gönül işidir. Gücenmeye ve rahatsızlık vermeyeyim diye susmaya gelmez. Hele hele mahalli deyimle “alın aşığınızı oynamıyorum” konumuna girmeye hiç gelmez. Duygusallıktan çıkıp şehre ve şehrin sorunlarına sahip çıkmak ve bu konuda yeni projeleri hayata geçirmek gerekir. Zira makamlar geçici, kurumlar ve bu şehir bakidir.

Güzel duygu ve samimi çalışmalar her zaman takdir görmez, hatta zaman zaman eleştiri de alabilir. Ama bunlar bizi arka saflara değil daha da önlere atılmamamıza, kimin ne dediğine  bakmadan kendi görevi ve sorumluluğunu bilerek  davranması  gerekiyor.

Gün, geriden izlemek değil, şehrimiz ve geleceğimiz için ön saflarda mücadele etme günüdür. Bu konuda tüm taraflar da bu paydaşlık ve kardeşlik ortamını sağlamakla görevli hatta manevi sorumludurlar.

ETSO, bu şehir için olmazsa olmaz değerindeki bir kurumuzdur ve kendinden beklenen adımları, kınayanın kınamalarına aldırmadan atmaya devam etmelidir.