ETSO, MÜCBİR SEBEBİ EKSİK ANLAMIŞ

ETSO, MÜCBİR SEBEBİ EKSİK ANLAMIŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası “ 5174 Sayılı TOBB Kanunun ilgili maddesi hükmünce Oda-Borsa Meclislerine verilen Mücbir Sebep yetkisi kullanılarak 2018 yılı dâhil olmak üzere geriye dönük Oda üyelerinin tüm borçlarının Meclis Kararı ile silinme kararı aldıklarını açıkladı.

ETSO bir karar daha alarak, 2019 ve 2020 yıllarına ait borçlarını da sadece anapara ödemesi ile 6 taksitte yapılandırabileceklerini, bununla birlikte geçmiş dönem borcu olmayan Üyelerimizin de 2020 yılı aidatı %20 indirimle tahsil edileceğini açıklamış..

ETSO tarafından alınan bu karar iş insanlarında ve esnaflarda  büyük hayal kırıklığına yol açtı. Zira ETSO’nun 2018 yılı tüm borçları sildik açıklamasının gerçekte bir karşılığı yok. Çünkü ciddi firmalar zaten bu tarihe kadar olan aidatlarını ve borçlarını muntazaman ödemişler. Ödemeyenler ise zaten iflas etmiş ve bankaların da peşine düştüğü batık firmalar.

ETSO madem 5174 sayılı mücbir sebep maddesine dayanarak bu kararı aldı, keşke bu karara 2019 ve 2020 yılı borçları da kapsayan, sanayicimize ve esnafımıza maddi katkı ile moral olabilecek bir müjdeli karar da alabilseydi.

Bu karadan çıkan sonuç şu: ETSO, mücbir sebebi anlamış ama eksik anlamış…