ETİKET MÜSLÜMANLIĞI

ETİKET MÜSLÜMANLIĞI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Kıyametin koptuğunu görseniz de elinizdeki fidanı dikin.” Hadisini duymayanımız, hatta sık sık telaffuz etmeyenimiz yok gibidir.

Yüce dinimizi ve  Hz. Peygamberi ne kadar iyi anladığımız, yorumladığımız ve bu konuda insanlık adına neler yaptığımız, daha doğrusu yapamadığımız ortada.

TEMA Vakfı Kurucu Onur Başkanı Hayrettin Karaca hayatını kaybetti.

Tarım üzerine çalışmalarıyla "Toprak Dede" diye bilinen Hayrettin Karaca, 97 yaşındaydı. Karaca marka giyim firmasının sahibi olmasına rağmen ve  ilerlemiş yaşına  karşılık  yine topraktan aldığı güçle ömrünün son demine kadar toprağın   özelliğini en güzel şekilde değerlendiren Hayrettin Karaca’ya Allah’tan rahmet diliyoruz.

Ancak bir soruyla yüzleşmekten de kendimizi alamıyoruz. İslami kesimde de hiçbir babayiğit, Peygamber efendimizin o meşhur hadisini, Yüce Kitabın çevre ve tabiat hassasiyetini gündemine alan biri olmadı mı?

Keşke çevremizde yüzlerce âlim, şeyh, derviş, sofi olacağı yerde bir tane de Hayrettin Karaca gibi kendini bu işlere adayan  bir toprak baba olsaydı.

Ya da ne iş yaptıklarını kendilerinin bile bilmediği yüzlerce tabela STK’sından bir tanesi sadece bu işlerle uğraşsaydı. Demek ki birilerinin Müslümanlığı sadece kimlikten öteye geçemiyormuş. Bundan sebepledir ki geleceğimiz de geçmişimiz gibi hep sorunlu olacak.