Eskişehir basını haddini aştı!

Eskişehir'de yayın yapan yerel gazeteler, Elazığspor'un içinde bulunduğu mali tabloyu satırlarına taşırken, taraftarlara da taş attılar

Eskişehir basını haddini aştı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Spor Toto 1. Lig’in 12. Haftası’nda Elazığ Atatürk Stadyumu’nda oynanan ve Bordo-Beyazlı Temsilcimiz TY Elazığspor’un 3-2’lik galibiyetiyle sonuçlanan Eskişehirspor maçı, Eskişehir basınında da geniş yer buldu. Gazeteler Elazığspor karşısında alınan yenilginin üzüntüsünü satırlarına taşırken, Anadolu Gazetesi’nin yaptığı haber, Elazığsporlu taraftarların sinir uçlarına dokunacak cinsten.

ANADOLU GAZETESİ: “FUTBOL MAGANDALARI!”

“Elazığ tribünlerinden Eskişehirspor'a maç boyunca küfür” başlığıyla haberi okuyucularına duyuran gazete, Elazığspor tribünlerinden futbol magandaları tabiriyle söz etti. Anadolu Gazetesi’nde yer alan ifadeler şöyle;

“Eskişehirspor, Spor Toto Lig'in 12. haftasında Elazığspor'a konuk oldu. Karşılaşmadan önce şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra maçın hakemi Onur Özütoprak karşılaşmaya başlatan düdüğü çaldı ve ne olduysa bu andan sonra oldu. Elazığspor tribünleri başlama vuruşuyla Eskişehirspor'a küfürler yağdırdı. Maçın 6. dakikasından İbrahim Halil ile Eskişehirspor golü bulduğunda sesi kesilen futbol magandaları birkaç dakika sonra yine küfürlü tezahuratlara devam etti.

Elazığspor, Eskişehirspor karşısında 3. golü bulduktan sonra bu sefer "Es Es kümeye" diye bağıran Elazığsporlu magandalar puan durumunda Eskişehirspor'un altındaki takımlarından habersizce bu tazhuratı devam ettirdi. Maçın Hakemi Onur Özütoprak küfürlü tezahuratlar için uyarı yapmazken Elazığspor tribünlerinin bu iğrenç tezahuratları maç sonuna kadar devam etti.

Elazığspor teknik direktörü Orhan Kaynak da maçtan günler önce Eskişehirspor ile ilgili açıklamalar yaparak Elazığsporlu tribün magandalarına adeta yol göstermişti.

Bakalım Türkiye Futbol Federasyonu bu organize iğrençliğe karşı Elazığspor'a bir ceza verecek mi?

İSTİKBAL GAZETESİ: “GALİBİYETE ŞÜKRETTİLER”

Eskişehir’de yayın yapan İstikbal Gazetesi ise Bordo-Beyazlı takımın içinde bulunduğu mali tabloyu satırlarına taşıdı. Elazığspor’un içinde bulunduğu durumu içler acısı tabiriyle yorumlayan gazete;

“Soyunma odalarında suyun akmadığı… Stadyumda ki bakımsızlığın yanı sıra elektriğin özel izin ile bağladığı Elazığspor’un durumu da içler acısıydı. Birkaç kişinin sırtından dualarla giden kulüp kendi kaderine terk edilmiş gibi. Onlar Eskişehirspor galibiyetiyle biraz olsun nefes aldı. Maç sonunda ki sevinçli görüntüleri genel durumun özeti gibiydi” ifadelerini kullandı.

YENİGÜN GAZETESİ: “YİNE DEPLASMAN YİNE ÜZÜNTÜ”

Yenigün Gazetesi’nde 2’de 2 yapıp büyük bir umutla Elazığ’a giden Eskişehirspor, deplasmandan yine üzgün döndü. Dakika 6’da 1-0 öne geçen Es Es skoru koruyamayarak 3-1 geriye düştü. 70’de İbrahim’in golü ile umutlansak da kalan dakikalarda gol bulamayınca Es Es bir deplasmandan daha boynu bükük ayrıldı” sözleri kullandı.

2 EYLÜL GAZETESİ: “NE İSTEDİYSEK OLMADI”

Eskişehir’in bir diğer yerel gazetesi 2 Eylül ise alınan mağlubiyetin üzüntüsünü satırlarına taşıyarak; Son iki hafta aldığımız galibiyetler camiayı morallendirmiş ve taraftarı da umutlandırmıştı. TY Elazığspor karşısında alacağımız bir galibiyet 3 puandan fazlasıydı. Milli araya moralli gitmek, üst sıralara tırmanmak, ilk deplasman galibiyetimizi almak… Tüm bu umutlarla gittiğimiz bir deplasmanda daha ne istediysek olmadı.  11 puanda kalarak yeniden ateş hattına düştük” sözlerini okuyucularıyla paylaştı.