ESKİMEYEN DOSTLARIMIZ

Başak MERAL GÜNDÜZ - Çocuk tiyatroları geçmişten günümüze çocukların eğitiminde ve kişisel gelişimlerinde çok önemli ve güvenilir bir yere sahip olmuştur.

ESKİMEYEN DOSTLARIMIZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birkaç saatlik zaman dilimi içerisinde çocuklara farklı dünyaların kapılarını açan, onların kaliteli vakit geçirebilmelerine olanak sağlayan tiyatrolar, bu yönüyle anne-babaların da etkinlik listelerinin her zaman başını çekmektedir. 

Değerler eğitimi okul öncesi ve ilkokul öğrencilerimizin sevgi, saygı, barış, iyimserlik, duyarlı olma, özgür düşünebilme, dürüstlük, hoşgörü, sorumluluk, adalet, güven, yardımseverlik vb. daha birçok manevi ve kültürel değeri tam olarak kavrayabilmeleri ve edinebilmeleri için yapılan uygulamaları içermekte olup iş birliği gerektiren kapsamlı bir eğitimdir.

Somut düşünme becerisinin ön planda olduğu bu yaş grubunda değerler eğitimini soyut olarak anlatmak yerine sahnelemek PİYES Tiyatro Kulübü’nün başarısı olarak sayılabilecek türden bir proje olmuş.

Böyle önemli bir eğitim çocuklarımızın sağlıklı kişiliğin temel taşlarını oluşturan toplumsal ve evrensel değerleri kazanmalarını ve kişiliklerinin her yönüyle geliştirmelerini sağlamak, onları bu değerleri bir yaşam biçimi haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmek, öğrencilerin temel insani özellikleri kazanabilmelerine yardımcı olmak, değerlere karşı duyarlılık oluşturmak ve onları davranışa dönüştürme konusunda öğrencilere rehberlik etmek olan proje  bu noktada ‘ESKİMEYEN DOSTLAR ‘ adlı tiyatro oyunuyla izleyici karşısında .

Ahmet Erdem Kayalı‘nın yönettiği  ,‘ ESKİMEYEN DOSTLAR’’   isimli çocuk oyunu Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezin ‘de  2 Seans şeklinde Sahnelenecek .

1.Seans: 10:30

 

2.Seans :14:00 olarak planlanan oyun çocukların eğlenerek bilinçaltlarına tüm mesajları alabilecek şekilde kurgulanarak tüm çocuklara hizmet ediyor.