EROL VE ERDEM'İN GÜNDEMİ EKONOMİK KRİZ OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem'i, İstanbul'daki iş yerinde de ziyaret ederek, şehri dışında da Elazığlılarla iç içe olduğunu gösterdi.

EROL VE ERDEM'İN GÜNDEMİ EKONOMİK KRİZ OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ziyarette gündem ise yine ekonomik kriz oldu.

Milletvekili Erol, Elazığ Tanıtım Günleri için Elazığ Dernekler Federasyonu (ELFED) tarafından düzenlenen toplantıya katılmak üzere İstanbul’a gitmişti. Toplantının ardından Vekil Erol, FHGC Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Semih Erdem’i İstanbul’daki iş yerinde ziyaret etti. Erdem, Vekil Erol’un ziyaretinden son derece memnun olduğunu ifade ederek, “Sayın Vekilimiz İstanbul’da da bizleri yalnız bırakmadı. Kendisine bu nezaketi gösterdiği için teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra esnafların son dönemlerde yaşadığı sıkıntılara değinen Erdem, banka kredilerini yeterince kullanamadıklarını ve kullanılan kredilerde de faizlerin oldukça yüksek olduğunu belirtti. Esnafların daha rahat kredi kullanması ve esnaflara yönelik kredilerde faizlerin düşürülmesi için bir takım düzenlemeler yapılması gerektiğinin altını çizen Erdem, bu düzenlemelerin de biran önce hayata geçirilmesinin şart olduğunu ifade etti. Gerek İstanbul’daki iş yerinde gerek sahibi olduğu gazetede ekonomik kriz yüzünden zor günler yaşadıklarını aktaran Erdem, birçok esnafın da aynı durumda olduğunu kaydetti. Özellikle kurdaki yükselmenin basım ve medya sektörünü çok ciddi krize soktuğunu ifade eden Erdem, “Kriz yok deniyor ama bir iki ay önce kağıdın topu 60 lirayken şimdi 120 lira oldu. Tek gelir kaynağımız olan ihale ilanları da son aylarda oldukça azaldı. Sadece biz değil bütün gazeteler çok zorlanıyor. 2 yıl aradan sonra ihale ilanlarımıza yüzde 20 zam yapılmıştı. Ancak kur farkı ile maliyetlerimiz yüzde 100’ün üzerinde arttı ve artmaya da devam ediyor. Bunu daha ne kadar sürdürebiliriz.”dedi.

 

ETKİNLİĞE BÜTÜN HEMŞEHRİLERİMİZİ DAVET ETTİ

İstanbul Yenikapı’da 4- 7 ekim arasında gerçekleşecek Elazığ Tanıtım Günleri etkinliği ile ilgili bir toplantıya katılmak üzere İstanbul’da olduğunu ifade eden Vekil Erol, etkinliğe; İstanbul’da ve İstanbul’a yakın illerde yaşayan tüm hemşehrilerimizin gelmesi gerektiğini kaydetti. Daha sonra Erdem’in krize ilişkin yorumlarına değinen Erol, birçok esnaftan aynı şikayetleri duyduklarını, esnafların zor günler geçirdiğini belirtti ve bu zor günlerde esnafın yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini de söyledi.