EROL:'TÜRKİYE'NİN TEMEL SORUNU YALAKALIK'

Erol KARA/CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,  Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un Üniversite Rektörüne hakaret dolu sözlerine sessiz kalan Ak Parti Elazığ Milletvekillerini kınadı.

EROL:'TÜRKİYE'NİN TEMEL SORUNU YALAKALIK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol,” AK Partili Milletvekillerinin yanlış yapıyorsunuz demeleri lazımdı. Aslında Türkiye'nin temel sorunu yalakalık. Hiç kimse kendi sistemi ile kendi ile alakalı bir aksaklık yaşamaması için olumsuzluklara tepki vermiyor.” dedi.

CHP Milletvekili Gürsel Erol, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ incelemeleri sırasında Rektör Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ'a  yaptığı hakaret dolu sözlerin devlet geleneklerine aykırı olduğunu belirterek," Bu işin sorumlusu Elazığ Milletvekilidir" dedi.

Erol, "Hiçbir şekilde koşulda o araziler verilemez rektörün sonuna kadar arkasındayız." dedi.

 

VEKİLLER BAKAN’A YANLIŞ YAPIYORSUNUZ DEMELERİ GEREKİRDİ

Gürsel Erol, "Devlet yönetiminde herkesin farklı görevleri ve sorumlulukları vardır. Yani bakanla Rektör arasında yetkilerinin genişliği etki alanlarıyla fark vardır. Yani biri Bakanlığı temsil ediyor diğeri ise 50 bin kişilik bir eğitim ordusunu temsil ediyor. Bir bakanın bir ile gelerek o ili ve devleti temsil eden bir rektöre karşı devlet geleneklerini yok sayarak, böyle bir söylem geliştirmesi devlet geleneklerine aykırıdır. Bu hoş değil hoş karşılanacak bir şey değil. Ben o gün bakanın yanında olan siyasetçileri kınıyorum. Çünkü orada Milletvekillerinin müdahale etmeleri gerekirdi. Yanlış yapıyorsunuz demesi lazımdı. Aslında Türkiye'nin temel sorunu yalakalık. Hiç kimse kendi sistemi ile kendi ile alakalı bir aksaklık yaşamaması için olumsuzluklara tepki vermiyor görmemezlikten geliyor, Onu gündeme gelmemesi için engellemeye çalışıyor. Her yerde aynı sorunla karşılaşıyoruz.” dedi.

 

REKTÖR GİBİ DOĞRU ADAMLAR BU ARAZİLERİ KORUMANIN MÜCADELESİNİ VERİYOR

 CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Bakan Kurum’un yaptığının uygun bir davranış olmadığını belirterek, "Devlet geleneklerine uygun bir davranış değildir. Söz konusu bakan Elazığ halkından ve rektörden özür dilemelidir. Bu işin sorumlusu da Elazığ Milletvekilleridir." diye konuştu.

Erol,” Gerekirse Milletvekilleri yazılı açıklama yaparak Elazığ halkından özür dilemelidir. Rektör kendi ile ilgili bir tasarruf geliştirmiyor. Devletin arazisi ile ilgili uzun vadede yapılacak üniversitenin gelişimi ile ilgili bir değerlendirme yapıyor. İleriki süreçte böyle bir araziye bir daha sahip olamayacağını söylüyor. Demek ki devletin malı mülkü şimdiye kadar siyasetçilerin talebi doğrultusunda bazılarını peşkeş çekilmiş. Rektör gibi doğru adamlar da bu mülkiyetleri korumanın mücadelesini vermiş.” dedi.

 

ARAZİLER VERİLEMEZ REKTÖRÜN ARKASINDAYIZ

Sokakta kimi buldularsa bürokrasiye getiriyorlar diyen Gürsel Erol,” Temel sorun bu, bakan olmak kolay bir şey değil bunun siyasi sorumluluğu var. Bir bakanın herkesin içinde hakaret ederek parmağı ile iterek tepki koyması çok hoş karşılanacak bir şey değil. Rektör doğrusunu yapmıştır. Yanındaki siyasetçilerin tepki vermesi gerekirdi. Bunun sorumlusu Elazığ siyasetidir, tepki vermemiş sesiz kalmıştır. Hiçbir şekilde  o araziler verilemez. Rektörün sonuna kadar arkasındayız. “ dedi.