EROL KADAR OLAMADILAR

EROL KADAR OLAMADILAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Milletvekili Gürsel Erol’un farklı ve yapıcı çizgide muhalefet yaptığına sıklıkla dikkat çekiyoruz. Ve Erol’un bu anlayışının CHP Genel Merkezince de benimsenmesi gerektiğini her zaman tekrar ediyoruz.

CHP Milletvekili Gürsel Erol, klasik muhalefet anlayışlarının tersine, sorunu, sorun olmuşluğundan hareketle siyasi bir malzeme yaparak bundan nemalanma yerine, sorunu yaşayan bir fert gibi çözümünde de odaklanan ve iktidar milletvekilleri ile diğer yöneticilere bir paydaş olarak destek olan ve bunu her ortamda ifade eden bir anlayışa sahip,

Yine Milletvekili Gürsel Erol, yapılan hizmet ve doğru işler için her zaman teşekkür etmesini bilen ve bunu açıklamaktan da yüksünmeyen bir örnek siyasetçi.

Bunun son örneğini Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan deprem konutları fiyatlarında da gösteren Erol,  yaptığı açıklamada: “Sayın Cumhurbaşkanı 7269 sayılı yasanın ek 4 üncü maddesi gereğince konutlarda yüzde 40 indirime gitti. Bu, beklentimizi tam anlamıyla karşılamasa da sevindirici bir gelişmedir. Çünkü bu güne kadar deprem bölgelerinde ve afet bölgelerinde yetkisini yüzde 30 ve 35 oranında kullanmış, Elazığ’da yüzde 40 oranında kullanmıştır.” diyerek teşekkür etme erdem ve nezaketini gösterdi.

Erol’un şehrin diğer problemlerini dile getirmesi yanında yüzde 40 indirime teşekkür etmesi şehrine ve halkına sorumluluk duyan örnek bir siyasetçi tavrıdır.

Erol’un ana muhalefet partisi milletvekili olarak yaptığı bu açıklama ne yazık ki diğer parti il başkanlarından gelmedi. İttifak ortağından böyle bir açıklama geldi mi bilmeyiz ama farklı partilere mensup olduğunu her platformda açıklayan ve “SahipsizElazığ” kampanyasını başlatan milliyetçi ve şehir sevdalısı olduklarını iddia eden kesimlerden de böyle bir açıklama gelmedi.

Bunları da geçtik, her fırsatta sorunları dile getirip şahsi reklamlarını yapmada yarışan STK’lardan da bir teşekkür gelmedi.

Ak Parti’ye yakınlığı ya da ittifak ortağı partiyle samimiyeti aleni olan çevrelerden de bir teşekkür gelmedi.

Bu duyarlılık, samimiyet ve hak bilirlik sadece CHP Milletvekili Gürsel Erol’dan geldi. Bu hareket ile de Erol, şehre siyasi gayelerle değil, insani gayelerle baktığını bir kez daha gösterdi.

Yapılan bir güzelliğe teşekkür etme erdem ve nezaketini gösteren CHP milletvekili Erol’a Hakimiyet olarak bizler de teşekkür ediyoruz. Ve Erol’un bu siyaset tarzının tüm partilere örnek olmasını diliyoruz.