EROL GÜNDEME GETİRMİŞTİ, GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI BİLDİRİ YAYINLADI

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un, partisinin milletvekilleriyle  TBMM'ye verdiği Kenan Evren'in  adının kamusal mekanlardan kaldırılmasıyla ilgili önerge sonrasında tüm partiler destek vermişti.

EROL GÜNDEME GETİRMİŞTİ, GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI BİLDİRİ YAYINLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Merkezi'de Erol ve arkadaşlarının başlattığı Evren'in adının kamusal yerlerden kaldırılmasıyla ilgili  3 genel başkan yardımcısının imzasıyla yayınlanan bildiri ile destek verdi.

Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun ve Muharrem  Erkek imzasıyla yayınlanan bildiride, “Türk demokrasinin ilerleyişine en büyük zararı veren faşist 12 Eylül darbesini gerçekleştiren, işlediği suçlardan ötürü darbecilikten mahkum olan ve ismini  demokrasi tarihimize kara harflerle yazdıran Kenan Evren’in adının, bulunduğu yerlerden kaldırma çalışması başlamıştır. Konuyla ilgili olarak Kenan Evren isminin bulunduğu isim değişikliği yetkisi belediye meclislerinin uhdesinde bulunan; bulvar, mahalle, cadde, sokak, park gibi olanların isimlerinin değiştirilmesi konusunda meclis üyelerimizin belediye meclislerine teklif vermesini ve tarafınızca konunun takip edilmesini rica ederiz” ifadelerine yer verildi.