EROL DA ŞEHRİN VEKİLİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 23 Eylül Çarşamba günü ilimize gelecek olması siyasi gündemi hareketlendirdi.

EROL DA ŞEHRİN VEKİLİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Ocak depremi sonunda evleri yıkılan hak sahiplerin için TOKİ tarafından yapılan konutların anahtar teslim törenine katılacak.

TOKİ’nin devam eden projeleri hakkında bilgi de alacak Erdoğan’a şehrin sorunları ve beklentileri ile ilgili değişik kurumlar yanında siyasilerimizin de brifing raporları olacak.

İlimizde, seçildiği günden beri klasik ve reddiyeci bir muhalefet tarzı yerine yapıcı ve sorunları birlikte omuzlayarak çözme tarzını benimseyen CHP Milletvekili Gürsel Erol, ilimiz Ak Partili milletvekillerine çağrı yaptı.

Çağrısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılacak toplantıya kendisinin de davet edilmesini ve sorunları cumhurbaşkanına birlikte anlatarak çözümler talep etmeyi önerdi.

Bu teklifine olumsuz cevap gelmese dahi, kendisinin partisinden izin alarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile randevu talebinde bulunacağını, pandemi sebebiyle yüz yüze bir görüşme olmasa dahi telefonla şehrin problemlerini Cumhurbaşkanına ileteceğini açıkladı.

CHP milletvekili Erol’un bu teklifi, hem şehri birlikte sahiplenmek hem de iktidar ile muhalefet milletvekillerinin şehrin sorunları noktasında ortaya koydukları siyaset tarzı olarak tüm illere örnek gösterilebilecek bir olay.

Dikkatlice takip edilirse CHP Milletvekili Gürsel Erol’un siyasete bakışının da farklı olduğu görülecektir. Milli konulardaki hassasiyeti, şehit cenazesine katıldığı için HDP tarafından hedefe konması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik övgü dolu cümleleri, onu klasik CHP çizgisinden ve klasik muhalefet anlayışından farklı yerde durduğunu göstermektedir.

Muhalefetin rahatlıkla ve her konuda eleştiri yapma kolaycılığı ve popülizmine karşın, şehrine duyarlılığı önde tutan, kendi parti milletvekillerine ve genel başkan Kılıçdaroğlu’na 24 Ocak depremi sonrasında bu konunun siyasi malzemem yapılmaması ricasında bulunan ve “sorun, hepimizin ortaklaşa çözmesi gereken bir sorundur” deyip eleştirel değil yapıcı ve paydaş bir anlayışla sürece katkı sunmuş bir muhalefet milletvekili olarak Gürsel Erol’u şehirle ilgili her süreçte katkısını almak gerekir diye düşünüyoruz.

CHP Milletvekili Erol, yapılan hizmetleri alkışlayacağı ve bunu hayata geçiren siyasi partiye teşekkür edebilecek bir siyasi anlayış ve nezakete sahip olduğu için farklı düşünmeye ve siyasi olarak kendisine alan açılacağı gibi bir endişeye de gerek yok. Kaldı ki bunlar yapılmazsa kendisine hem siyasi alan açılır hem de muhalefet etme malzemesi verilir.

Madem sorun bu şehrin sorunu. Ve madem Gürsel Erol da bu şehrin milletvekili… O zaman gelin yeni tüm Türkiye’ye örnek olacak bir birlikteliği gösterelim. Kazanan birliktelik olsun, birlikle daha güçlü olmak olsun ve şehir olsun…