ERKEĞE ŞİDDET YOK MU?

Son yılların en çok konuşulan, en çok tartışılan ve medyada geniş yer bulan konusu kadına şiddet. Evet, bu olay tüm dünya gibi ülkemizin de bir gerçeğidir ve asla tasvip edilecek ve onaylanacak bir tarafı da yoktur.

ERKEĞE ŞİDDET YOK MU?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kadına şiddet aslında tüm ülkenin sorunu olmasına rağmen, haberlerde hemen hergün çoğu cinayetle sonuçlanan şiddet ve cinayet görüntülerine rağmen en çok sanat dünyasındaki örnekleriyle konuşuluyor.

Sanat camiasında en son konuşulan ve  epey gündem olan olay ise Oyuncu Ozan Güven'in 1 yılı aşkın süredir birlikte olduğu Deniz Bulutsuz'u darp ettiği iddiası.

Haberlere ve şikâyet dilekçelerine yansıyan iki tarafında beyanlarını haber sitelerinden okumuşsunuzdur. Gerçi bu gibi durumlarda kimi dinleseniz o haklıdır ama ortada bir gerçek de var ki iki tarafın da çok masum olmadığı.

Deniz Bulutsuz’un eski günlerini anlatmasından rahatsızlık duyan Ozan Güven, erkeklik gurunun esiri olmuş anlaşılan. Aynı merkezli konuşmaların ardı arkası kesilmeyince olay şiddete evrilmiş  ve yine sitelerde gördüğünüz o yüzü gözü morarmış Deniz resimleri çıkmış ortaya.

Ozan Güven, güçsüz bir kadına şiddet uygulamış ve ciddi anlamda darp etmiş. Sonuna kadar yanlış. Eğer rahatsızlık duyuluyorsa bu konuşmalardan medenice yolları ayırmak en doğru ve güzel olanıydı.

Ancak bu olaydan bağımsız  ve vareste bir gerçek daha var ki o da kadının erkeğe şiddetidir. Yok, yok öyle tahmin ettiğiniz gibi psikolojik değil, bildiğiniz fiili şiddet, yani dayak…  Kadın erkeği nasıl döver demeyin dövüyor ve darp ediyor işte.

Bunun gerekçesi olacak bir yığın da bahane buluyor ve şiddete başvuruyor. Bu da yetmezmiş gibi 155 polis telefonuyla “kocam beni rahatsız ediyor” diye ihbarda bulunduğu anda erkeğe 30 gün uzaklaştırma. Bu sürenin bitiminde de aynı telefon bir uzaklaştırma daha.

Şiddet tek taraflı değil anlayacağınız. Erkeklerin tek umudu Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi.