Eren'den Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalar

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Elazığ'da yapımı devam eden stat ve spor yatırımları hakkında Hakimiyet Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu

Eren'den Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu (ÖZEL RÖPORTAJ)

Atandığı günden bu yana yaptığı başarılı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Elazığ Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, yapımı devam eden stat ve spor yatırımları hakkında Spor Müdürümüz Hüseyin Kabukçu’ya özel açıklamalar yaptı.

Doğukent Stadı’nın da önemli bir yol kat ettiklerini, Sporium23 arkasındaki stadın faaliyeti girmesi için gün saydıklarını kaydeden Eren, çok amaçlı spor salonunun da kısa bir sürede faaliyette olacağını ifade etti.

İŞTE O RÖPORTAJ;

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren’le gerçekleştirdiğimiz röportaj şöyle;

- Doğukent Stadyumu’nda çim serimi tamamlandı. Tribünlerin yapımına başlanıldı. Stadyumda son durum nedir? Tam anlamıyla ne zaman faaliyete girecek?

* Doğukent Spor Kompleksi 28 Ağustos’ta ihalesi yapılmış fakat tefsiye ve drenajından dolayı mütaahit firmaya yer teslimini 12 Ekim’de yapmış. Dolayısıyla 12 Ekim bugün itibariyle yaklaşık olarak 50 gündür Doğukent’te çalışıyoruz. Doğukent’in çok farklı bir hikayesi var. Doğukent’te tefsiye ve drenaj konusunda özellikle Elazığ Belediyesi’nin, Vali’nin, İl Özel İdaresi’nin belde belediyelerinin çok ciddi katkısı var. Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya’nın, İl Özel İdare Genel Sekreteri’nin ve İl Özel İdare Genel Sekreter yardımcılarının iş makinesi konusunda bize çok yardımları oldu. Karayollarında bölge müdürlerinin ve yardımcılarının bize iş makinesi konusunda çok katkısı oldu. Drenaj ve tefsiye ihalede mütaahite yüklenilmemiş bir işti. Biz ihaleden yaklaşık 10 gün önce oranın drenaj ve tefsiyesine başladık çünkü hızlı ilerlememiz gerekiyordu malum kış şartları. Çim sahanın erken serilmesi noktasında çalışmaya ihaleden önce başlamıştık. Tabi burada çok farklı bir hikaye var, bunu ilerleyen günlerde konuşuruz. Çim serme işlemi geçtiğimiz hafta tamamlanmıştı. Tribün yapımı ve soyunma odalarının yapımı devam etmekte. Tribün yapımı özellikle çelik konstrüksiyon ve demir işi olduğu işin kış şartlarında devam edecek. Çünkü bunlar kış şartlarından etkilenmeyen işler. Yaklaşık ocak ayının sonuna doğru tribün işi tamamlanır. Soyunma odaları betonarme olduğu için bunlar kış şartlarında yapılmaya el vermiyor. Mevsim şartlarını düşündüğümüzde özellikle ilkbaharı bekleyebiliriz betonarme için. Sahanın ayın 12’sinde teslimi yapıldığı için sahayı 5. ayda teslim etmiş olsak bu da 7-8 aylık bir süreç oluyor. Burası 2 bin 658 seyirci kapasiteli. Doğal çim saha için bu çok büyük bir tarih değil. Siz de biliyorsunuz ülke şartlarında saha yapımları 1-2 yıl sürebiliyor. 8 ay da önemli başarıdır ama Elazığspor ve Belediyespor’un maçlarını doğal çimde oynama istekleri sahanın bir an önce yapılma isteğini doğurduğu için biz de bu noktada elimizden geleni yapıyoruz. Oynamaları içinde gayret gösteriyoruz.

- Ne zaman maçlar Doğukent’te oynanacak?

* Elazığspor’un 280 gün boyunca deplasmanda futbol oynadığı durumda biz il müdürlüğüne atandığımızda bir spor adamı olarak beni üzüyordu. Bizim bir şeyler yapmamız lazımdı. Ben 7 Ağustos tarihinde atandım, 23 günde Elazığspor’un Gençlik Merkezi’nde oynaması için sahayı hazırladım. Ben hep söylüyorum bu saha Elazığspor’a yakışmıyor ama 23 günde de burayı iyileştirmekten başka çaremiz yoktu. Sonuç olarak Elazığspor maçlarını burada oynuyor ve puanlar alıyor. Ben buradan soruyorum, Elazığspor bu maçları il dışında oynasaydı bu kadar puan alabilir miydi. Ben göreve geldiğimde hiç kimsenin Elazığspor maçlarını burada oynasın diye bir talepte bulunduklarını görmedim. Şahsım olarak ve kurum olarak maçların burada oynanması için biz taşın altına elimizi koyduk ve biz bu işi çözdük. Bunu düşünerekten çim sahanında takımlarımıza acil olduğunu düşünürsek kısa sürede mevsim şartları el verirse önümüzdeki yılın ortalarına doğru teslim ederiz. 2. yarıya mevsim şartlarından dolayı yetişemeyeceğini belirtmek isterim. Gerek sıva işleri gerekse fayans işleri elimizi bağlıyor.

- Sporium23 arkasındaki saha ne zaman faaliyette olacak?

* Elazığ’da amatör saha eksikliği var. Kurumların sahalarını kullanıyoruz. Karayolları, Fırat Üniversitesi ve İl Özel İdare’nin sahalarını kullanıyoruz. Bu 3 kurumun yetkililerine sonsuz teşekkür ediyoruz. Amatör antrenmanları ve maçları bu sahalarda yapılıyor. Biz özellikle Cumhuriyet Mahallesi’ndeki sentetik zeminin yapımı noktasında geldiğimiz günden beri gayret gösteriyoruz. Sahanın fiziki iyileştirilmesi yüzde 30 civarındayken şuan yüzde 90 civarında. 100 gün içinde sahanın fiziki gerçekleştirme noktasında yüzde 70 yol kat ettik. Sentetik zemin olduğu için keçelerin ve zeminin serilmesi lazım. Her şey yolunda giderse biz oranın sentetiğini yapıştırıp, soyunma odalarını hazırlayıp amatör hizmetine açarız. Bu da elimizi ciddi şekilde güçlendirir. Okul sporları, amatör maçları devreye girecek. Bu saha hem antrenman hem de maç noktasında hazır duruma gelecek.

- Arıcak stadı ne zaman faaliyete giriyor?

* 2017 yılında yatırım programına alınmış Arıcak ilçemiz var. Yer tahsisi noktasındaki sıkıntıdan dolayı ilçemize saha yapılamamıştı. Atandığımız gün Arıcak Kaymakamı’yla yer tespit ettik. İhaleye çıktık ve inanın Türkiye rekoru kırıyoruz. 45 gün içinde çivi sentetiği serdik, soyunma odaları ve tribünü hazır. Türkiye’nin en hızlı yapılan sentetik sahası Arıcak’a hayırlı olsun diyorum.

- Spor salonlarında son durum nedir?

* Elazığ’da çok amaçlı spor salonu olarak geçen ve 5 salondan oluşan Yakup Kılıç Spor Salonu var. Diğer salonların genel müdürlük tarafından ihalesi yapılmıştı. Yüklenici firma tarafından hazır olması için biz de çalışıyoruz. Aralık ayı içinde oranında tefrişat işlerini bitirip Elazığ’da takımların rahat antrenman yapabilmesinin çok önemi var. Çünkü takdir edersiniz ki Elazığ boksta büyük başarılara imza atmış ama antrenman salonları yok. Karatede aynı şekil antrenman sahası yok. Jimnastik sporun temeli olmasına rağmen spor salonu yok. Tüm branşları çok amaçlı salona taşıyacağız. Bu da şehrimiz için spor anlamında çok büyük anlam ifade ediyor. Yakup Kılıç’ta zemin uzun yıllardır çökmüş durumdaydı. Top neredeyse sekmeme noktasına gelmişti. Biz oranın zeminini tamamen sökmüş bulunmaktayız. Yaklaşık 25 gün içerisinde de pırıl pırıl Yakup Kılıç zemini oluşacak. İl Özel İdaresi’nin zemini hangi kalitede yapılmışsa biz de burayı o kalitede yapacağız ve halka sunacağız. Yakup Kılıç’ın içerisinde 2 alanda spor alanı oluşturuyoruz. Burada sporcular antrenman yapabilecekler. Şu anda bunları bitirip Elazığ’ın hizmetine açmak istiyoruz. Spor tesisleri noktasında çok sıkıntı yaşayan bir iliz. Ben buradan Vali Çetin Oktay Kaldırım’a, Vali yardımcımız Erkan Kaçmaz’a spordan gelen belediye başkanımız Şahin Şerifoğulları’na çok teşekkür ediyorum.