'ERDOĞAN'IN DURUŞU MİLLETİN DURUŞUNU TEMSİL EDİYOR'

Erol KARA/Fırat Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Enver Çakar, Afrin operasyonu bizim için zorunluluktur dedi.

'ERDOĞAN'IN DURUŞU MİLLETİN DURUŞUNU TEMSİL EDİYOR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çakar,” Bu bir fantezi, lüks değil, gücümüzü Dünya’ya göstermek değil bu operasyon niyetsiz bir çaba değildir. Hayat mamat meselesidir. Sadece bu Afrin harekatında değil, Kudüs konusunda da, Türkiye ABD’ye karşı önemli bir başarı kazandı. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın duruşu bu Milletin duruşunu temsil ediyor” dedi.

 

Çakar,” Afrin operasyonu Türkiye için hayat meselesi haline geldi. Burası Akdeniz’e kadar uzanacak olan bir terör Devletinin en önemli sıçrama noktalarından biri. Çok sayıda PKK-PYD’li burada konuşlanmış, Burası aynı zamanda teröriste mühimmat tedarik eden bir merkez konumuna gelmiş, dolayısıyla buranın alınması Türkiye için hayatı önem taşıyor” şeklinde konuştu.

 

ÇOK SABIR GEREKTİREN BİR OPERASYON

 

Fırat Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Enver Çakar ,”Biz 15 Temmuz’da büyük bir ihanet girişimini atlattık. Ordu içinde bir  çok hain temizlendi. Devletimizin ve istihbaratımızın  başarılı çalışmalarıyla daha sağlam hareket edebilen güçlü bir orduya, daha sağlam bir orduya sahip olduk. Bütün bu badirelerin arkasında Afrin harekâtının başlatılmış olması hakikaten çok büyük bir başarıdır.  Bu zor bir harekâttır. Afrin dağlardan ibaret bir yer değil, sonuçta bir şehre operasyon yapılacak. Bu operasyon öncesi hazırlıklar yapılmış, tüneller kazılmış gerekli savunma pozisyonları alınmış aynı zamanda sivil halkın kalkan olarak kullanılması için bir zemin hazırlanmış. Bu şartlar altında böyle bir operasyon ancak Türkiye gibi güçlü deneyimli profesyonel ordularıyla başarabilecek bir operasyondur. Ordumuz ağır; ağır gidiyor ama sağlam gidiyor. Çok şükür kayıplarımız az, adım adım Afrin merkezine doğru gidiliyor. Çok ve sabır gerektiren bir operasyon. Ordumuz belki istese iki günde bu operasyonu tamamlar ama, insani hususlar göz önüne alınıyor. Zaten Türkiye’yi diğer emperyalist güçlerden farklı kılan yönü de budur. Osmanlı politikası da böyleydi, Osmanlı nereye gitse barış ve adalet götürmek için giderdi. Orayı sömürmek için insanları öldürmek  için gitmezdi, insanları köleleştirmek için savaşlar yapmazdı. Aynı politika yeni Türk devletimiz tarafından da gururla uygulanmaktadır ki, bu hepimizi gururlandırıyor. “ diye konuştu.

 

CUMHURBAŞKANIN DURUŞU MİLLETİ TEMSİL EDİYOR

Diplomasinin devamlı değişmek durumunda olduğuna dikkat çeken Çakar, Sabit politika ile bu işin sonu gelmez. Ülkeler ona göre pozisyonlarını ayarlıyorlar. Dün beraber hareket ettiğimiz ABD neredeyse bizi arkadan vurmuştur. Hiç bir güvenilecek tarafı kalmamıştır.   Terör örgütünü destekleyen ortağı konumuna gelmiştir. Değişen şartlara göre Türkiye, uluslararası politikalarını ayarlıyor diye konuştu.

 

Enver çakar,” Türkiye bir yandan Rusya ile ilişkilerini iyi tutmaya çalışıyor, bin yandan İranla iyi ilişkiler kurmaya çalışıyor. Diğer taraftan bakanlar ve Başbakanımız Avrupa nın bir çok ülkesini ziyaret ederek bu operasyonun haklı sebeplerini anlatmaya çalışıyorlar. Çünkü, dış basında operasyon aleyhine sürekli yazılar yazılıyor. Şu an Dünya’nın en büyük güçlerine karşı mücadele ediyoruz. Terör örgütleri sadece bir paravandır. Onların arkasında büyük güçlerdir onlara karşı başarı sağlamak Milletimizin, ordumuzun büyüklüğüdür. Sadece bu Afrin harekatında değil, Kudüs konusunda da, Türkiye ABD’ye karşı önemli bir başarı kazandı. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın duruşu bu Milletin duruşunu temsil ediyor.  

Zaten ona verilen destek de bu duruşundan kaynaklanıyor. Dikkat ederseniz” Dik Dur eğilme, Bu Millet seninle” deniyor. Burada söz konusu ülkemizin birlik ve bütünlüğüdür. “dedi.

OPERASYON UZAYABİLİR

Fırat Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Enver Çakar,”Bu operasyonun erken bitirilme olasılığı çok az. 3 ay öngörülmüştü. Bunun 1 aylık süresi bitti. Stratejik alanlar ele geçirildi. İnşallah ovada operasyon daha rahat olacak inşallah. Afrin de sokak çatışmaları bizi zorlayacaktır ama, bu da doğaldır. Çünkü onlar savunma pozisyonunda.  Sivil kayıpların olmaması için sabırla dikkatle hareket gerektiğinden operasyon  uzayacaktır.  Afrin harekatı Türkiye için çok,çok önemlidir. Afrin de sağlanacak başarı Münbiç için de umut verici olacaktır. Münbiç de başarı gelirse, her halde sıra Kandil’e gelecektir. Türkiye’nin 30 yıldır en büyük problemi terördür. Türkiye’nin ekonomik gücünü zayıflatan terördür. Bu bela ortadan kalktığında Türkiye   Dünya’nın en hatırı sayılır ülkelerinden biri olacaktır. Amaçları Türkiye’yi kendi içinde meşgul etmek, gücünü tüketmek. 15 Temmuz da buna yönelikti.  Bu operasyon bizim için zorunluluktur. Bu bir fantezi, lüks değil, gücümüzü Dünya’ya göstermek değil bu operasyon niyetsiz bir çaba değildir. Hayat mamat meselesidir.  Bu ABD’ye karşı da olsa bu operasyon yapılması gerekir.  Sabırlı olmak gerekir. Asker ve sivil kayıpların olmaması için milim, milim hedefe ulaşmak gerekir. “ dedi.