ERDEM: 'BASIN KARTI KOMİSYONU AYLARDIR NEDEN TOPLANMIYOR?'

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, bir açıklama yayımlayarak Basın Kartı Komisyonunun toplanması beklenirken hala toplantının yapılmamış olmasına tepki gösterdi.

ERDEM: 'BASIN KARTI KOMİSYONU AYLARDIR NEDEN TOPLANMIYOR?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdem, ’’Basın Kartı Komisyon Toplantısının henüz yapılmamış olması sonucu gerek mevcut basın kartlı gazetecilerin kartlarının değiştirilememesi, gerekse ilk defa basın kartı alacak basın mensuplarının kartlarının verilememesinin büyük bir mağduriyet oluşturduğunu ifade ederek, en kısa sürede Komisyonun toplanmasını beklediklerini.’’ söyledi.

 

Türkiye’de basın kartı, Başbakanlığa bağlı Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından veriliyordu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın 21 Mart tarihi itibariyle 997 kişinin basın kartı başvurusu bulunduğunu ve Basın Kartı Komisyonu’nda görüşüleceğini belirtmiş olmasına rağmen komisyon toplantısının halen yapılmamış olmasından dolayı Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem bir açıklama yayımlayarak “Basın Kartı Komisyonu aylardır neden toplanmıyor? Tarihi geçen basın kartları meslektaşlarımıza sahada sıkıntılar yaratmaya başladı. Yenisi neden gönderilmiyor? Meslek örgütü temsilcileri olarak biz meslektaşlarımıza verecek cevap bulamıyoruz” dedi. 

 

“MESLEKTAŞLARIMIZ, BASIN KARTI SEBEBİ İLE MAĞDUR EDİLMEMELİ”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”yle birlikte müdürlük 9 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığına bağlandı ve yeni adı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı oldu.

Basın Kartları Komisyonu’nun lağvedilmesinden sonra yeni komisyonun henüz

oluşturulmaması sonucu gerek mevcut basın kartlı gazetecilerin kartlarının değiştirilememesi, gerekse ilk defa basın kartı alacak basın mensuplarının kartlarının verilememesinin büyük bir mağduriyet oluşturduğunu dile getiren Başkan Erdem, yetkilileri göreve çağırdı.

Türkiye’deki tüm basın mensuplarının Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın bu mağduriyetin sonlandırılması için gerekli çabayı bir an önce göstermesini beklediğini dile getirerek, konunun acilen çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Erdem,”Zaten zor şartlar altında görevlerini yerine getirme konusunda fedakârca çalışan basın çalışanları mesleklerini ifa etmede bir de basın kartları sebebi ile mağdur edilmemelidir 24 Haziran seçimlerinden sonra yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkemizde pek çok değişiklik yaşandı, kurumların isimleri, logoları, yönetmelikleri değiştirildi. Bunlardan birisi de Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na dönüşmesidir. Ancak bu değişimden sonra Basın Kartı Komisyonu'nun uzun süredir toplanmamasından kaynaklı olarak süresi dolan ve ilk defa kart alacak basın mensupları mağduriyet yaşamaktadır. Bu nedenle en kısa sürede Komisyonun toplanmasını beklediğimizi ifade etmek isterim” dedi.