ENERJİ KİMLİK BELGENİZİ ALDINIZ MI?

Başak MERAL GÜNDÜZ/2 Mayıs 2007 tarihinde yürürlüğe giren 5627 sayılı enerji verimliliği kanununa göre kanun kapsamındaki tüm binaların enerji kimlik belgesi alımı zorunlu tutulmuştur. Uygulanması ise 01/01/2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

ENERJİ KİMLİK BELGENİZİ ALDINIZ MI?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ENERJİ KİMLİK BELGESİ NEDEN ALINMALIDIR?

Enerji Kimlik Belgesi Danışmanlığından aldığımız bilgilere göre;yapıların  enerji performanslarını ölçen ve sınıflandıran binanın karnesi enerji kimlik belgesi olmaktadır. Binanın tüm enerji sarfiyatını, yıllık enerji miktarını,ısıtma ve soğutma türlerini,aydınlatma ve havalandırma ile ilgili tüm verileri A ile G arasındaki sınıflandırma ile ortaya koyacaktır. Enerji Kimlik Belgesi olmadan dairelerin alım,satım ve işlemleri 01/01/2020 tarihi itibari ile yapılmayacaktır.

VERİLEN BELGE 10 YIL SÜRELİ OLMAKTADIR

Verilen belge 10 yıl süreli olmakta ve önümüzdeki dönemlerde devlet tarafından uygulanacak enerji teşviklerinden yararlanmayı mümkün kılacaktır. Binalar T.C Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tescillenmiş olacaktır. Uzman ekipler yapınıza gelerek,gerekli çalışmalarını gerçekleştirerek yönetimden yapının tüm bilgilerini kriterlere uygun olarak alacaktır. Ve tüm binaların bu belgeyi almaları yasal zorunluluktur.