EN İYİ YAPTIĞIMIZ ŞEY: DEDİKODU

Şehir olarak birçok güzel meziyetlerimiz yanında bir türlü yakamızı kurtaramadığımız kötü hasletlerimiz de var...

EN İYİ YAPTIĞIMIZ ŞEY: DEDİKODU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bunların başında ise dedikodu yapma kültürü geliyor. Öyle sanıldığı gibi sadece bayanlarımız yapmıyor. Dedikoduyu. En iyi dedikoduyu, eskilerin deyimi ile en üst perdeden güft ü guyu erkeklerimiz yapıyor. Gakkolar yiğitlikte, cömertlikte en önde ama dedikoduda da açık ara en önde ve lider.

Olmayan vakaları olmuş gibi tahkiye etmeyi, vak’aları birbiri ardına bağlayarak mantık örgüsünü iyi kurmayı gayet başarı ile edebize eden gakkolarımızdan bazıları da olayı araştırmadan  şehir efsanelerine biraz gizem, biraz ajite figürü katarak gerçek sosu ile dillendirebiliyorlar.

Hiçbir somut delil ve argümana dayanmayan, genellikle böylesi netameli durumları şahsi rant hanesine malzeme olarak kullanmayı alışkanlık ve maharet haline getirmiş malum çevreleri bay etmeye yarayan benzer dedikoduları fütursuzca yazıp ardından da hangi saiklerle bilinmez kaldıranlara bir önerimiz var. Gerçekler zaten bir gün ortaya çıkacakken, günah almaya, kul hakkı yemeye gerek var mı? Kullandırmayın kendinizi. Ferasetli olun. Adaleti bekleyin.