EMNİYETTE 2. MEHMET  DÖNEMİ

Emniyet Genel Müdürlüğü görevine bu görevi 10 Temmuz 1993 ile 31 Ekim 1995 tarihleri arasında yapan Mehmet Ağar'dan sonra ikinci bir Elazığlı atandı.

EMNİYETTE 2. MEHMET  DÖNEMİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişte içişleri Bakanlığı’nda şube müdürlüğü ve birçok ilçede kaymakamlık görevlerinde bulunan, Karabük Valiliği görevinden sonra Şırnak valiliği görevine getirilen başarılı bürokrat Mehmet Aktaş, emniyet genel müdürlüğü görevine atandı.

Mehmet Aktaş’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Emniyet Genel Müdürlüğü görevine Şırnak Valisi hemşerimiz Mehmet Aktaş atandı.

Bulunduğu tüm görevler ile birlikte Şırnak’ta görev yaptığı süreç içerisinde adından sıkça söz ettiren ve başarılı çalışmalara imza atarak bölge halkının da takdirini toplayan hemşerimiz Mehmet Aktaş’ın Emniyet Genel Müdürlüğü gibi önemli bir göreve atanması memleketi Elazığ’da da büyük bir sevinçle karşılandı.

ELAZIĞ’DAN HİÇ KOPMADI

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğrenciliğinden ve kamu görevine başlamasının ardından sıklıkla memleketi Elazığ’a gelen, Elazığ insanı ile geçmişte birlikte olduğu saygın insanlarla irtibatı sürekli canlı tutan Aktaş, her bayramda mutlaka memleket ziyaretini ihmal etmedi.

Bulunduğu görevlerde,  kamu ciddiyeti yanında devletin şefkat yüzünü de gösteren Aktaş’ın yeni atandığı görevde de başarılı hizmetlerle Elazığlıların yüzünü ağartacağına kesin gözüyle bakılıyor.

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ MEHMET AKTAŞ KİMDİR?

1968 yılında Elazığ’da doğan Mehmet Aktaş, 1986 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1990 yılında mezun oldu. 1994 yılında girdiği sınavı kazanarak Malatya Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı.  Adaylık sürecinde 8 ay süreyle İngiltere'de dil ve İngiliz Yönetim Sistemi ile ilgili eğitim aldı. Aksaray-Gülağaç, Malatya-Kuluncak, Muş-Hasköy, Düzce-Cumayeri ve Rize-Çayeli ilçelerinde Kaymakamlık yaptı 2010-2014 yılları arasında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nde sırasıyla Şube Müdürü, Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Şubat 2014 kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı görevine getirilen Aktaş, 1 Haziran 2016 tarihli Valiler Kararnamesi ile Karabük Valiliğine atandı. 21 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Şırnak Valiliği’ne atanan Aktaş, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Hakimiyet Gazetesi olarak Emniyet Müdürlüğü görevine atanan hemşerimiz Mehmet Aktaş’ı tebrik ediyor, yeni görevinin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.