EMİR: 'ÇARŞIMIZDA YAKLAŞIK 100 ESNAF VAR, BU ESNAFLARIN 70'İ KİRACI' ​​​​​​​

Nisa Yılmaz/Türkiye'nin yöresel ürün çeşitliliği bakımından zengin illeri arasında yer alan Elazığ'da bulunan 92 yıllık Kapalı Çarşı'da korona virüs tedbirleri nedeniyle yapılan kısıtlamaların kaldırılmasından sonra normale dönmeye başladı.

EMİR: 'ÇARŞIMIZDA YAKLAŞIK 100 ESNAF VAR, BU ESNAFLARIN 70'İ KİRACI' ​​​​​​​
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maske takmanın zorunlu olduğu, sosyal mesafeye dikkat edilmeye çalışılan tarihi çarşı da esnaf uzun süredir kapalı olan iş yerlerini açtı ve vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Tekrar normalleşmeye dönen tarihi çarşıda alışveriş yapan vatandaşlar, başta orcik, pestil, dut, kayısı, peynir ve baharat çeşitleri olmak üzere yörede yetiştirilen doğal ürünlere rağbet gösteriyor.

ÇARŞIMIZI AYAKTA TUTAN GURBETÇİ SEZONU

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Kapalı Çarşı Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yargıç Emir,“ Yasaklar kalktı çarşımızdan. Geçen yıla nazaran işlerimiz çok iyi değil. Zaten çarşımızı ayakta tutan gurbetçi sezonuydu. Bu yıl gurbetçilerde fazla gelmeyecek. Altı aya yakındır kapalı çarşımız kapalı kaldı. Deprem ve virüs nedeniyle dükkanlarımız çok fazla iş yapamadı. Yeni yeni esnaflarımız iş yapmaya başladı.” dedi.

DÜKKAN SAHİPLERİ DE KİRA İNDİRİMİNE GİTMİYOR

Emir, “Esnaflarımız çok zorumda. Dükkan kiraları oldukça yüksek. Birçok esnaf kredi alamadı. Bu nedenle birçok esnafımız daha zor duruma düştü. Çarşımızda yaklaşık 100 esnaf var. Bu 100 esnaftan 70’i kiracıdır. Şuan 3-5 esnafımız dükkanlarını kapatma kararı aldı. Birkaç esnafta dükkanlarını satılığa çıkardı. Zaten dükkan sahipleri de kira indirimine gitmiyor.” diye ifade etti.

Yargıç Emir, “Çarşımızda doğal gaz sorunu halen devam ediyor. Doğalgaz yetkilileri çarşımız ahşap olduğu için doğalgaz vermeye yanaşmıyor. Doğalgazın olmaması esnafı da zor duruma düşürüyor. Sonuçta haksızlık yapıyor, çarşımız Elazığ’ın merkezindedir.” dedi.