'ELEKTRİK VE DOĞALGAZ BORÇLARININ ERTELENMESİ, RESMİ GAZETEDE YAYINLANMASI İLE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ'ı da kapsayan afet bölgelerinde elektrik ve doğalgaz ücretlerinin 1 yıl faizsiz ertelenmesi ile ilgili meclisten geçen kararın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onaylamasının ardından resmi gazetede yayımlanmasıyla yürürlüğe gireceğini söyledi.

'ELEKTRİK VE DOĞALGAZ BORÇLARININ ERTELENMESİ, RESMİ GAZETEDE YAYINLANMASI İLE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 24 Ocak'ta yaşanan 6.8'lik depremin  ardından yaraların sarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Son olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülen ve kabul edilen elektrik ve doğalgaz borçlarının ertelenmesinin yakın zamanda yürürlüğe girmesi bekleniyor.

  Süreçle ilgili bilgi veren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol," Türkiye Büyük Millet Meclis’inde görüşülen Torba Yasanın ikinci maddesinde yer alan afet bölgelerinde elektrik ve doğalgaz ücretlerinin bir yıl faizsiz ertelenmesine yönelik kanun maddesi Meclis’te görüşülerek kabul edilmiştir.  Torba yasanın tümü üzerinde görüşmeler devam ettiği için elektrik ve doğalgaz faturalarındaki bir yıl erteleme henüz uygulamada değil. Uygulamaya geçilebilmesi için, torba yasanın tümünün meclis tarafından onaylanması sonrasında Cumhurbaşkanınca onaylanıp resmi gazetede yayınlaması ile yürürlüğe girecektir. Sürecin takipçisiyim bu ay sonu yürürlüğe girmesini bekliyoruz "dedi.