Elaziz Belediyespor Kanal 23'e konuk oldu

Kırmızı – Lacivertli ekibimiz, İbrahim Menengiç'in sunduğu 'Detay Haber' programına konuk oldu

Elaziz Belediyespor Kanal 23'e konuk oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

TFF 3. Lig 3. Grup’ta play-off mücadelesi veren Kırmızı – Lacivertli Temsilcimiz Elaziz Belediyespor, Kanal 23 Televizyonu’nda yayınlanan ve sunuculuğunu İbrahim Menengiç’in yaptığı “DETAY HABER” programına konuk oldu. Programda Elaziz Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Toprak, Teknik Direktör Alaattin Tutaş ve takım kaptanları Volkan Serim ile Okan Sarı katıldı.

 

TOPRAK: “İYİ GİDEN BİR SERİMİZ VAR”

Samimi bir ortamda gerçekleşen programda açıklamalarda bulunan Elaziz Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Toprak, “Elaziz Belediyespor’un yeri alt sıralar olmamalıydı. Yönetim olarak Alaattin hocada karar kıldık. İyi giden bir serimiz var ve yükselişe geçtik. Elaziz Belediyespor bu ligde en az seyircisi yok. Seyirci desteği yok. Elazığ’ın profesyonel liglerde takımı yok. Bundan önce 2. bir profesyonel takımı Elazığ kaldıramamış. Çok zor değil haftada bir gün tribüne gelmek. Bugüne kadar seyircimiz olmadı ama bundan sonra olur inşallah. Son maçlarda aldığımız puanlarla kamuoyunun desteğini görüyoruz. İnşallah bundan sonra destek olunur.  Futbolcularımıza en kötü güvendik. Yönetim olarak üstümüze ne düşüyorsa yaparız takımımız yeter ki kazansın” şeklinde konuştu.

“İŞ ADAMLARINDAN DESTEK BEKLİYORUZ”

2014 yılında Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile birlikte takımı kurduklarını ifade eden Toprak, “Yönetimlerin, kulüplerini sezon sonuna kadar götürmesi gerekiyor. Bir tek Belediye’den değil, Elazığ’ın diğer iş adamlarından da destek bekliyoruz. Deplasman giderini bile bir iş adamı karşılasa bu moral olur” dedi.

 

“BU TAKIMIN YERİ 2. LİG’DİR”

Futbolun başarıya endeksli olduğuna dikkat çeken Elaziz Belediyespor Başkanı Ahmet Toprak, “Amatörden 3. Lig’e geldik. Çok ciddi paralara gerek yok 2. Lige çıkmak için. Bu takıma destek verilirse yeri 2. Lig’dir. BAL’dan 3. Lige çıkmak daha zor. Altyapıdan en az 2-3 futbolcuyu profesyonel lige çıkaracağız. Elazığlı futbolcu neden yok deniyor. 6 futbolcumuz var Elazığlı. Ciddi bir emek sarf ediyoruz. Hep Elazığlı hocalarımız takımı çalıştırdı. Biz her zaman altyapıya, Elazığlı çocuklara önem verdik. Bırakıp giden futbolcularımızda oldu istemediğimiz halde, onlar Elazığlı’ydı. Onları gören yok. Alaattin hoca Elaziz Belediyespor’un kuruluşundan beri var. Başarıda takımı kurması da etkili. Futbolcu grubumuz çok iyi. Alaattin hoca tesislere taşınmış durumda. Ben takımdan eminim. Başarılı olacak, hedefimiz büyüktür. Metehan Kaçar’ın emeği büyüktür. Metehan çok önemsiyor, bana da destek veriyor. Kötü gittiği zaman hemen sorumlu bulunur. Güvendiğim insanlarla çalışırım ben. Ben diyecek adamı kulüpte barındırmam. Karıştıracak, bozacak hiç kimseyi barındırmadım, barındırmam kulüpte” ifadelerini kullandı.

 

“BU TAKIMIN LİDER OLMAMASI İÇİN HİÇ BİR SEBEP YOK”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın Elaziz Belediyespor’u çok önemsediğini dile getiren Toprak, “Başkanımız kulübü çok önemsiyor. Çok fazla bir talepte bulunmadık başkanımızdan, Allah kendisinden razı olsun. Alaattin hocamızda işi ciddiye alıyor. Liderle aramızda 11 puan var. Çok bir fark değil. Takımımız iyi. 2-3 eksik bölgemiz var. Bu takımın lider olmaması için hiçbir sebep yok. Bu sene biraz daha geçen seneki takımlardan iyiyiz. Kendine güvenen üst lige çıkacak. İnanan, kazanıyor. Şu an en çok biz istiyoruz. Hedefin büyük olacak” diye konuştu.

 

TUTAŞ: “AYAKLARIMIZ YERE SAĞLAM BASACAK”

Büyük bir aile olduklarını ifade eden Elaziz Belediyespor Teknik Direktörü Alaattin Tutaş, “Maçlara çıktığımızda desteği arkamızda görüyoruz. Düzyurt maçına giderken de galibiyet için gittik. Sadece kendi işimizi yapmaya çalışıyoruz. Rakibimizi tartmaya başladık. Değişiklerle, futbolcularımızın performanslarıyla kazandık. Futbolcularım tabiri caizse savaşarak, yenilmeyen bir takımı yendiler. Futbolcularımın özgüvene ihtiyacı vardı. Takımın düzenine uymayanlarla yollarımızı ayırdık. Çıkışımızı devam ettirmeye çalışacağız. Ayaklarımız yere sağlam basacak. Abi-kardeş ilişkimiz var futbolcularımızla” dedi.

“FUTBOLCULAR KARAKTERLİ OLMASAYDI, BAŞARI OLMAZDI”

Futbolcuların yönetime güvendiği kadar kimseye güvenmediğini düşündüğünü dile getiren Tutaş, “Allah’a şükür primler ödeniyor. Başkanımızdan başka kimse bilmez nasıl ödendiğini. İş adamlarımız en azından bir deplasman giderini karşılasa yönetimimizin üstündeki yük hafifleyecek” dedi.

Tutaş ayrıca takımın kötü gittiği zaman Kulüp Müdürü Metehan Kaçar’a çok yüklenildiği belirterek, “Futbolcuların hakkını inkâr edenler yanlış yoldalar. Futbolcular karakterli olmasaydı, başarı olmazdı” şeklinde konuştu.

 

VOLKAN SERİM: “İLK YARIYI 5. SIRADA BİTİRMEK İSTİYORUZ”

Elaziz Belediyespor takım kaptanı Volkan Serim ise; “5 maçın 5’ine de talibiz dedik bu yola çıktığımızda. Çorum’u yendik. 6 hafta önce 18.sıradaydık. Kızılcabölük maçını da yenerek ilk yarıyı 5. Sırada bitirmeyi hedefliyoruz. Öyle bir aile ortamı var ki, şoförümüz Mansur abi futbolcunun terini siliyordu. Herkes bir arada. Başkanımızla hep beraberiz. Söz verdiyse tutar. Ben çok başkanla çalıştım pazartesi der ama o pazartesi gelmez. Biz kazandığımız zaman başkanımızın bizi onure edeceğini biliyoruz. Biz Mücahit başkanımızın yanımızda olmasını, kulübümüzü ziyaret etmesini isteriz” ifadelerini kullandı.

OKAN SARI: “PLAY-OFF POTASINA GİRMEK İSTİYORUZ”

Takımın forvet oyuncusu Okan Sarı, “Sezona iyi başlayamadık. Başkanımız size güveniyorum dedi. Alaattin hocamızın gelmesinden sonra iyi bir seri yakaladık. Son maçı da kazanarak play-off potasına girmek istiyoruz. Geçen sene play-offu son maçta kaçırdık. Bu sene işleri sıkı tutup play-offu oynamak istiyoruz. Maç maç bakıyoruz” diye konuştu.