Elazığspor'u PFDK'ya sevk ettirenler kim?

Bordo-Beyazlı ekibimizin, futbol menajerleri ile çalışma talimatına aykırılık nedeniyle PFDK'ya sevkine 2014-2015 Sezonu'ndaki oyuncular sebep oldu

Elazığspor'u PFDK'ya sevk ettirenler kim?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Futbol menajerleri ile çalışma talimatına aykırılık nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’na sevk edilen TY Elazığspor’da, bu duruma sebebiyet veren futbolcular kamuoyunca merak ediliyordu.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun kulübe gönderdiği yazıda, 2014-2015 Sezonu’nda yapılan transferlerin bu duruma sebebiyet verdiği öğrenildi. Olaya sebep olan futbolcu ve menajerlik şirketleri şöyle;

Atilla Yıldırım – TFF’ye tescilli olmayan Esila Kağıtçılık

Taner Yalçın – TFF’ye tescilli olmayan Veli Pala isimli menajer

Cavid İmamverdiyev - TFF’ye tescilli olmayan İhsan Yazısı isimli menajer

Lemjed Chehoudi - TFF’ye tescilli olmayan AK Menajerlik

David Deniz Kılınç - TFF’ye tescilli olmayan AK Menajerlik

Hakan Bilgiç - TFF’ye tescilli olmayan AK Menajerlik

116 TAKIM PFDK'YA SEVK EDİLDİ

TFF, içinde 18 Süper Lig kulübünün de bulunduğu 116 kulübün PFDK'ya sevk edildiğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, 2017-2018 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden takımların tamamını Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamada, futbol menajerleri ile çalışma talimatı uyarınca Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un yanı sıra Antalyaspor, Atiker Konyaspor, Aytemiz Alanyaspor, Bursaspor, Demir Grup Sivasspor, Yeni Malatyaspor, Gençlerbirliği, Göztepe, Kardemir Karabükspor, Kasımpaşa, Kayserispor, Medipol Başakşehir, Osmanlıspor ve Teleset Mobilya Akhisarspor'un talimata aykırı hareketleri nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildiği bildirildi.

Hukuk müşavirliğinin ayrıca 2017-2018'de Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden Adana Demirspor, Adanaspor, Akın Çorap Giresunspor, Altınordu, Balıkesirspor Baltok, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Çaykur Rizespor, Denizlispor, Elazığspor, Eskişehirspor, Gaziantepspor, Gazişehir Gaziantep, Grandmedical Manisaspor, İstanbulspor, MKE Ankaragücü ve Samsunspor ile alt liglerdeki 82 takımın da aynı gerekçeyle PFDK'ya sevk edilmesini kararlaştırdığı kaydedildi.

Bu arada Türkiye'de faaliyet gösteren 46 menajerin de disiplin kuruluna sevkine karar verildi.

ELAZIĞSPOR ve ELAZİZ BELEDİYESPOR’UN SEVK RAPORU

Elazığspor Kulübü'nün "talimatlara aykırı hareketleri" nedeniyle Futbol Menajerleri İle Çalışma Talimatı'nın 11/4, 12/1, 18/b,ç ve 23. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Elaziz Belediyespor Kulübü'nün "talimatlara aykırı hareketleri"nedeniyle Futbol Menajerleri İle Çalışma Talimatı'nın 11/4, 12/1 ve 23. maddeleri uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

 

İŞTE O MADDELER;

Madde 11 – Bildirim (4) Futbolcu ve kulüpler, menajerlerin katılımı ile imzaladıkları profesyonel futbolcu sözleşmesi veya transfer sözleşmelerinin birer nüshasını imza tarihinden itibaren 30 gün içinde belgeleri ile birlikte TFF'ye ibraz etmek zorundadır. Futbolcu ve kulüplerin, menajerlik faaliyetleri kapsamında menajerlere ödedikleri ücretlere ilişkin bilgi ve sair ödeme belgelerinin suretlerini en geç Şubat ayının son işgünü TFF'ye ibraz etmek zorundadır.

Madde 12 – Bilgi verme ve yayınlama (1) Futbolcu ve/veya kulüpler TFF, FIFA'ya bağlı konfederasyonlar ve FIFA'nın yetkili mercilerinin talepleri üzerine menajerlik faaliyetine ilişkin her türlü bilgi ve belgeyi ibraz etmekle yükümlüdürler. Futbolcu ve kulüpler menajerlerle yaptıkları sözleşmeler menajerlik faaliyeti kapsamında her türlü bilgi ve belgenin TFF, FIFA'ya bağlı konfederasyonlar ve FIFA'nın yetkili mercilerine ifşa ve ibrazına olanak sağlayan maddeler eklemekle yükümlüdürler.

Madde 18 – Kulüplerin Hak ve Yükümlülükleri Kulüpler,

b) Sadece lisanslı menajerlerin hizmetlerinden yararlanmak, bu talimatta öngörülen istisnalar haricinde doğrudan veya dolaylı olarak lisanssız hiçbir kişinin onlar ad ve hesabına kulüpler veya futbolcular ile sözleşme müzakere etmesine veya menajerlik faaliyeti kapsamında değerlendirilebilecek işlemler yürütmesine izin vermemek,

ç) Bir menajer ile herhangi bir sözleşmesel ilişkiye girmeden önce söz konusu menajerin hâlihazırda bu faaliyeti yürütebilecek şekilde lisanslı olduğunu, lisansının iptal edilmediğini ve askıda olmadığını kontrol etmek,

Madde 23 - Kulüplere İlişkin Ceza Hükümleri İşbu talimat ile FIFA, UEFA veya TFF’nin menajerlik faaliyetine ilişkin sair mevzuatına aykırı hareket eden kulüpler hakkında;

a) İhtar

b) Süper Lig İçin 75.000.-TL’den, TFF 1.Lig için 35.000.- TL.’den, TFF 2.Lig için 17.500.- TL.’den ve TFF 3.Lig için 7.500.- TL’den az olmamak üzere para cezası,

c) Transfer yasağı cezası,

ç) Puan tenzili cezası,

d) Bir alt lige düşürme cezası verilebilir. Bu cezalara ihlalin ağırlığı, niteliği, tekrar durumu dikkate alınarak birlikte ya da ayrı ayrı hükmedilebilir.