Elazığspor, altyapıdan vazgeçmeyecek

Elazığspor Teknik Direktörü Levent Eriş, altyapının öneminin tüm dünya kulüpleri tarafından görülmeye başlandığını, yeni dönemde kulüplerin bu doğrultuda önemli adımlar atacaklarını belirtti

Elazığspor, altyapıdan vazgeçmeyecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığspor yeni sezonda altyapıya ağırlık verecek. Geçtiğimiz sezon transfer yasağından dolayı altyapı ağırlıklı bir kadroyla mücadele eden Bordo-Beyazlı ekip, yeni sezonda transfer tahtasını açsa dahi altyapıdan vazgeçmeyecek. Konuya ilişkin olarak değerlendirmeler yapan Elazığspor Teknik Direktörü Levent Eriş, “Biz yeni dönemde yaptığımız planlama ile bu kulübün altyapısında çok olumlu ve doğru işler yapmanın adımlarını atıyoruz. İmkânlarımız ölçüsünde hem altyapımıza yeni yetenekleri kazandıracağız hem de kuracağımız ekiple bölgemizde ki ve ülkemizde ki gençleri izleyip bunları kulübümüze kazandırıp yetiştirmenin çalışmalarını yapacağız. Futbol gerçekten çok büyük yıldızlarını tesadüfen buluyor. Bazı isimler sokaklarda futbol oynarken görülerek bugün dünya yıldızı haline gelmişler. Biz de sokaklarımızı, okullarımızı, gençler liglerini takip edecek izleyecek ve yeni yetenekleri bulmanın çabasında olacağız” dedi.

ALTYAPI İLE A TAKIMIN SİSTEMİ AYNI OLACAK

Altyapının sisteminin A Takımla aynı olacağına vurgu yapan Eriş, “Kulüplerin bir sistemi olmalı. Biz Elazığspor olarak bu sistemi oluşturmanın çalışmalarını yapıyoruz. En altta ki takımımız ile A Takımımızın oynayacağı sistem aynı olacak. Böylece en alttan gelecek olan oyuncumuz A Takımına yükseldiğinde sisteme adapte olmuş bir şekilde takımda yerini alacak. Bunun çok büyük katkısı olacaktır. Tabiki bu çalışmalar kısa süreli değil uzun soluklu ve sabır isteyen çalışmalar olacak. Bunu sağladığımız zaman çark kendiliğinden dönecek, hem kulübümüz hedeflediği başarılarına ulaşacak hem de Türk futbolu yeni yıldızlar kazanacak.” dedi. (Spor Servisi)