Elazığlılar Hazar Baba Kayak Merkezi'ni Tercih Ediyor

Buse Çakmak/ Kış aylarında kültür turizmi yerini kayak ve din turizmine bırakıyor, Elazığlılar en çok Hazar Baba'da kayak yapmayı tercih ediyor.

Elazığlılar Hazar Baba Kayak Merkezi'ni Tercih Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turizm Şirketi İşletmecisi Arif İlhan, kış turizmi hakkında bilgi vererek, genellikle Hazar Baba Kayak Merkezinin tercih edildiğini söyledi.

 

İlhan; ‘’Ela­zığ­lı­lar, kış tu­riz­mi için çoğunlukla Hazar Baba Kayak Mer­ke­zi’ni ter­cih edi­yor­lar. Bi­zim­ de bu yönde tur organizasyonlarımız var. Geçen sene fazla kar ya­ğı­şı ol­ma­dı­ğı için tur­la­rı­mız ak­sa­dı ama bu yıl kar ya­ğı­şı bek­le­ni­yor. Biz de kar ya­ğı­şı ol­du­ğu zaman hemen Hazar Baba tur­la­rı­mı­zı ayar­lı­yo­ruz. Zaten çevre il­le­rin bir­ço­ğu­na da kar yağdı. Kayak turizmi için de elverişli koşulların oluşmasını bekliyoruz.’’ dedi.

Elazığlılar Kış Turizmi İçin Çevre İlleri de Tercih Ediyor

Turizm Şirketi İşletmecisi Arif İlhan; ‘’İl dışı ola­rak Ela­zığ­lı­lar Kay­se­ri, Tun­ce­li, Er­zu­rum, Nev­şe­hir, Bin­göl il­le­ri­ni ter­cih edi­yor­lar. Tur­la­rı­mı­za ço­ğun­luk­la üni­ver­si­te öğrencileri katılıyor. Kış ay­la­rın­da kül­tür tu­riz­mi ye­ri­ni kayak tu­riz­mi­ne bı­ra­kı­yor. Kış ay­la­rın­da yurt dışı tur­la­rı­ da düzenleniyor fakat yaz kadar yoğun değil. Kış ay­la­rın­da genellikle dini yer­ler ter­cih edi­li­yor. Belli bir yaş üzeri kesim ise Kudüs’e gitmeyi tercih ediyor. Bu nedenle din turizmine de bu mevsimde ağırlık veriyoruz.’’ dedi