ELAZIĞLI KANUN SANATÇISI TAKDİR TOPLUYOR

Başak Meral Gündüz/Pek çok sanatçıya  sahnede, TV programlarında, ekstralarda kanun çalan Asım Şenocak binlerce takipçisi olan genç bir kanun sanatçısı.

 ELAZIĞLI KANUN SANATÇISI TAKDİR TOPLUYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Onur Asım Şenocak gazetemize yaptığı açıklamada; "Küçük yaşlardan itibaren müzik dünyasının içindeyim. Ünlülerin, şan hocası olan Emel Şenocak ise annem. Annem Emel Şenocak, tanınmış sanatçıların, haber spikerlerinin, gazetecilerin şan hocası. Devlet Sanatçısı, İ.T.Ü Konservatuar  Öğretim Üyesi olan annem Emel Şenocak  beni kanuncu,ablamı da kemancı olarak  yetiştirdi. Ablam Esra Şenocak gibi, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Hazırlayıcı Birim Çalgı Bölümüne girdim ve Kanun Ana Sanat Dalından 2007_2008 eğitim öğretim yılında bölüm birincisi olarak mezun oldum.Eğitimime devam ederken babamı kaybettim” dedi.

Asım Şenocak; "Aynı zamanda kanun  sanatçısı ve eğitimci Elazığlı  Engin Şenocak'ın oğluyum. Elazığ Musikisine en büyük katkı, 35 yıl önce bir grup musikisever tarafından kurulan Elazığ Musiki Konservatuarı Derneği (EMKD)’dir. Dernek, Elazığ Musikisine çok büyük katkılar sağlayarak, birçok ismi müzik dünyasına kazandırmıştır. Bu dernekte öyle isimler yetişmiştir ki, kimisi esnaf, kimisi akademisyen, kimisi bürokrat… Ama hepsi “Musiki” durağında buluşmuşlardır. EMKD ilk binasında ve ilk yıllarında babam Engin Şenocak’tan kanun dersi almaya başlamışlardır” dedi.

Asım Şenocak "Son zamanlarda TRT de Umut Akyürek'in programlarında kanun çalıyorum. 2010 Eğitim-Öğretim yılında, Haliç  Üniversitesi  Konservatuarı  Sosyal  Bilimler  Enstitüsü Türk Müziği Yüksek Lisans Programından, derece ile  mezun oldum. Halen, Bakü Müzik Akademisi Doktora Programında, tez aşamasında eğitimime devam etmekteyim” dedi.