'Elazığlı Hemşerilerim Kitabıma Çok İlgi Gösterdi'

Nisa Yılmaz/ Yeşilçam emektarı ve yazar Yavuz Karakaş, düzenlenen Elazığ Belediyesi 3. Kitap Fuarında sevenleri ile buluştu. Gazetemize özel açıklamalarda da bulunan usta oyuncu, Elazığ'da olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

'Elazığlı Hemşerilerim Kitabıma Çok İlgi Gösterdi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Elazığlı olan usta sanatçı Yavuz Karakaş, Elazığ’ı çok sevdiğini ve festivaller aracılığıyla da sık sık Elazığ’a geldiğini memnuniyetle dile getirdi. Karakaş, Türk sinemasında 400’ü film, 100’ü dizi olmak üzere 500 yapımda rol alarak hafızalara kazınmış bir usta sanatçı olmak üzere memleketine ise oldukça sevdalı.

“Elazığlı Olduğumu İftiharla Söylüyorum”

Aslen Elazığ Harputlu olan Karakaş, Elazığlı olmaktan gurur duyduğunu ve her seferinde iftiharla bahsettiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam ediyor: “Kökenim Harput, El-azizliyim. Daima her yerde iftiharla söylüyorum Elazığlı olduğumu. Gaziantep’te doğdum, 5 yaşından beri de Üsküdarlıyım. 82 yaşımı sürüyorum. 3 evladım, 5 torunum var. Torunumun da bir bebek hatta. Şükürler olsun Allah’ım gösterdi bana.”

“İnsanlar Kitabıma ve Bana Çok İlgi Gösterdi”

Karakaş, fuarda kitabının her yaştan ilgi gördüğünü şu sözlerle dile getiriyor; “Kitap fuarı vesilesiyle Elazığ’a geldim. Yeşilçam’da Bir Ömür adlı kitabımı çıkardım 60 yıl sonra. Kitabımla sevgili hemşerilerime imza gününe geldim. Çok güzel ilgi ve alaka gördüm. Bundan dolayı çok mutluydum. Elazığlılar kitabıma oldukça ilgi gösterdi. Elazığ’ı çok seviyorum. Hürmet duyduğum memleketimdir. Bin senelik gakgoşum ben. Ziyaretçilerden birkaçı ile sohbet ettikten sonra akrabalık bağımız olduğunu öğreniyorum. Fuar vesilesiyle birçok akrabamla da tanışmış oldum.”

“Türkiye’nin Her Yerini Gezeceğim”

Okuyucuları ile buluşmak için Türkiye’nin dört bir tarafını gezmek istediğini söyleyen usta oyuncu; “Elazığ’a nereden baksanız 10 kere geldim. Düzenlenen festivallerle geldim. Bu seferki gelişim ise kitabım içindi. İnşallah Türkiye’nin her yerini gezeceğim, kitabımı tanıtacağım, imzalayacağım. Konya’dan Elazığ’a geldim. Doğduğum şehir olan Gaziantep’e gitmeyi çok istiyorum. Çıktığım bütün televizyon programlarında şunu söylüyorum; doğunun, batının, kuzeyin, güneyin güzel insanların hepsini başta Elazığlı hemşerilerim olmak üzere hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.