ELAZIĞLI BAŞKANDAN ÖNEMLİ HİZMETLER

Erkan BAY/Elazığ Hakimiyet Gazetesi, Elazığlı olup diğer illerde görev yapan bürokratların yaptığı hizmetleri takip etmeye devam ediyor.

ELAZIĞLI BAŞKANDAN ÖNEMLİ HİZMETLER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Elazığlı hemşerimiz Cumali Atilla, yaptığı hizmetler ile büyük beğeni kazandı.

Bugün yayınlanan gazetemizin manşetinde Elazığlı hemşerimiz Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez’in yaptığı çalışmaları kaleme almış ve hizmetlerini okuyucularımız ile paylaşmıştık.

 

DİYARBAKIR’A ELAZIĞLI BAŞKAN

Yarın ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum olarak atandıktan sonra önemli çalışmalara imza atan Elazığlı hemşerimiz Cumali Atilla’nın yaptığı hizmetleri okuyucularımız için takip ettik.

 

BELEDİYE OTOBÜSLERİ ÜCRETSİZ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın tutuklanmasına tepki vermek amacıyla belediye yönetimi tarafından yaklaşık 8 gün boyunca, Diyarbakırlı vatandaşlara ulaşım hizmeti verilmemişti.

Cumali Atilla’nın Kayyum olarak atanmasının ardından ilk icraatı ulaşımda yaşanan sıkıntıyı gidermek oldu. Belediye yönetimince alınan karar ile belediye otobüsleri yolculara ücretsiz hizmet vermeye başladı.

 

KENT MEYDANI’NI DİYARBAKIR’A KAZANDIRDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, vatandaşların sosyal, kültürel ve ticari amaçlarla kullanması için Kayapınar ilçesinde 67 bin metrekarelik alan üzerinde inşası devam eden Kent Meydanı’nı hayata geçirdi.

 

4 BİN 270 KİŞİ RAHATÇA YOLCULUK YAPIYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ile Bismil ilçesi arasındaki 9 kırsal mahalleyi kapsayan yeni bir toplu ulaşım güzergahı oluşturdu. Ulaşım hizmetinin başladığı güzergahtan 4 bin 270 vatandaş faydalanıyor.

EN SON 1998 YILINDA YENİLENEN ALİPINAR KÖPRÜSÜ TEKRAR YENİLENİYOR

Başkan Atilla, Yenişehir ile Bağlar ilçelerini birbirine bağlayan Alipınar Köprüsü’nde görüntü kirliliğini önlemek ve köprünün güçlendirmesini sağlamak amacıyla yenileme çalışmalarını başlattı.

Son olarak 1998’de yenilenen Alipınar Köprüsü Cephe Kaplama Yapım İşi’nde ekipler, görüntü kirliliğinin önüne geçmek için köprünün dış cephelerini kentte özgü cilalı bazalt plak taş, fırçalı bej mermer ve çimento esaslı ahşap desenli yonga levha malzemeleriyle yeniliyor.

30 metre açıklıklı köprüde toplam 900 metrekare mekanik kaplama yapılacak. Yapının açığa çıkması ve kendini göstermesi amacıyla köprünün alt ile üst bölümleri tasarruflu wallwasher led ışıklarla aydınlatılacak. 

 

TAKSİLER DENETLENİYOR

Başkan Cumali Atilla’nın özellikle toplu ulaşımda konusunda gösterdiği hassasiyet nedeniyle ekipler, vatandaşların daha rahat yolculuk yapabilmesi için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kentteki toplu taşıma araçları ile bin 146 ticari taksiye yönelik denetimlerini artırdı.

Zabıta ekipleri, kentin birçok noktasında olduğu gibi yoğun olarak kullanılan Diclekent Bulvarı’nda ve Kamışlo Bulvarı’nda (Protokol Yolu) ticari taksileri durdurup kontrolleri yaptı. Kontrollerde araçların taksimetreleri, çalışma ruhsatları, ücret tarifeleri denetlendi. Eksiklikleri bulunan ticari taksiler hakkında 1608 sayılı kanuna göre cezai işlem uygulandı. Denetimlerde orijinalin dışında aksesuar, yüksek sesli müzik dinleme gibi durumları da inceleyen Zabıta ekipleri, yolculara ticari taksiler hakkında şikâyetlerinin olup olmadığını da sordu.

 

SIFIR ATIK PROJESİNDE İL BİRİNCİSİ OLDULAR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, israfın önlenmesi, doğal kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, atıkların kaynağında ayrıştırılması sağlanarak etkin toplama sisteminin kurulması ile atıkların geri dönüştürülmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında Mart - Ağustos ayları arasındaki zaman diliminde topladığı 5 ton 248 kilogram atık miktarı ile il birincisi oldu. 

TIBBİ ATIKLAR DENETLENİYOR

Halk sağlığını ve vatandaşları tıbbi atıkların zararlarından korumak amacıyla kent merkezi ile ilçelerde çeşitli çalışmalar yürüten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sağlık kuruluşlarında denetim yaparak, tıbbi atıkların ayrı toplanması ve yönetmelikte belirlendiği şekilde depolanması konusunda yetkilileri uyardı.

TARIMSAL SULAMA KANAL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Yerel üreticiyi desteklemek amacıyla tarım ve hayvancılık alanında farklı projelere imza atan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı, Çermik ilçesi Hanika Boğazı güneyinde yer alan susuz 8 bin dönüm tarım arazisinin suya kavuşması için yaptığı çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 20 bin 500 metresinin açık 4 bin 900 metresinin kapalı boru sistemiyle inşa edileceği, yüzlerce çiftçi ve binlerce kişinin faydalanacağı projenin yüzde 65’i tamamlandı.