Elazığlı antrenörden ekmek kampanyası!

Elazığ futbolunun yakından tanıdığı isimlerden Cihan Erdim, koronavirüs günlerinde örnek bir çalışmaya imza atıyor

Elazığlı antrenörden ekmek kampanyası!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığ’da çeşitli takımlardan antrenörlük yapan ve şampiyonluklar yaşayan başarılı spor adamı Cihan Erdim, Koronavirüs günlerinde de farklı bir misyon üstlendi. Şehrin arka planda kalmış mahallelerinde yaşayan yaşlı, bakıma muhtaç kişilere ekmek ve gıda yardımı ulaştıran Erdim, günlük çalışmaları hakkında Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalar yaptı. Erdim’in spor servisimize değerlendirmeleri şöyle;

 

“HERŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEMEK LAZIM”

“Bu illet tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkiledi. Cumhurbaşkanlığımız ve devlet büyüklerimizin aldığı yerinde kararlarla tez zamanda atlatacağımızı düşünüyorum. Bizde bu sürece nasıl katkı yaparız diye düşündük. İhtiyacı olan, imkanı kısıtlı ailelere ulaşma kapsamında ailelerin gıda vb. ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Her şeyi devletten beklememek lazım. Özellikle bazı aileler var yaşadığı sorunları ve kimsesizliği imkânsızlığı dışarıya yansıtmıyor. Bizim özellikle ulaşmak istediğimiz ve ulaştığımız kitle bu kitle. Çok basit bir örnek vereyim. Bir teyzemiz var oğlu uzman cavus. Torunları PKK ile dağa kaçtığı için uzman cavus olan oğlu gururuna dokunmuş intihar etmiş yıllar önce. Simdi o kadın tek maaşsız kimsesiz. Ama durumunu kimseye açmıyor. Bu tur ailelere ulaşmak temel hedefimiz. Bu konuda sadece bugün değil yıllarca bizi destekleyen Belediye Başkanımız Sahin Şerifoğluları ağabeyimize,  MHP İl Başkanımız Semih Işıkver ağabeyimize, İş adamımız Veysi Ergun agabeyimize, iş adamımız Mustafa Yaman ve Mehmet Yaman’a, yine Aksaray Mahalle Muhtarımız Özcan Bal’a şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

“KULÜPLERİN ALTYAPIYA YÖNELMESİ KAÇINILMAZ”

Koronavirüs sürecinde futbola da değinen Cihan Erdim, “Özellikle bir cok kulüp kapanma noktasına gelecektir. Bununla ilgili ne FIFA’nın, ne UEFA’nın ne de federasyonların acil eylem planlarının kulüpleri kurtaracağına inanmıyorum. Kulüplerin altyapılarına yönelmeleri kaçınılmaz olacaktır. Elazığ amatöründe de Yolspor’un puan olarak avantajlı durumda olduğunu ama Karakoçangücü ve Kovancılarspor’un da şampiyonluk yarışında son ana kadar mücadele edeceklerini görüyoruz” dedi.  Erdim, ayrıca yeni sezon için iki büyük kulübün birleşmesiyle bir takım oluşturulacağını ve takımın başına geçmesinin söz konusu olduğunu sözlerine ekledi.