Elazığ yüzmede Milli takımı hedefliyor!

Üst üste alınan başarılı derecelerin ardından Elazığ'ın yüzme sporunda yüzü gülmeye başladı

Elazığ yüzmede Milli takımı hedefliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Kübra Kabukçu (ÖZEL HABER)

11-12 yaş Ulusal Gelişim Projeleri Türkiye Finalleri kapsamında, Ankara’da düzenlenen ve 310 sporcunun katıldığı, 50-100-200 mt. (Sırt), 50 mt. Serbest Stil de A barajını geçen Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Zehra Erdoğan Türkiye 3.’sü oldu. Üst üste alınan başarılı dereceler, Elazığ’da yüzme sporuna olan ilgiyi arttırdı. Başarılı sporcu Zehra Erdoğan’ın antrenörü Yavuz Yıldırım’la Hakimiyet Gazetesi olarak bir röportaj gerçekleştirdik ve Elazığ’ın yüzmedeki durumunu sorduk. Elazığ’ın yüzmede şu an itibariyle çok iyi sporcuları olduğunu belirten Antrenör Yıldırım, Milli takıma sporcu gönderme hedefinde olduklarını kaydetti.

“HEDEFLERİMİZ VAR”

Uzun yıllar sonra Türkiye Finalleri’ne katıldıklarını dile getiren Zehra Erdoğan’ın antrenörü Yavuz Yıldırım, “Bu hem bizim, hem de Elazığ adına çok güzel bir gelişme. Ankara’da yapılan Türkiye Finalleri’nde A Barajı’nı geçerek bronz madalya almaya hak kazandık. Gençlik ve Spor Kulübü olarak hedeflerimiz var. Bu hedeflere sabır ve azimle ilerliyoruz. Çok iyi sporcularımız var ve bu sporcularla çok iyi yerlere geleceğimize inanıyorum” dedi.

“ELAZIĞ’I TEMSİL EDECEĞİZ”

Zehra’nın aldığı derecenin Elazığ’ın yüzme sporu için önemli olduğuna değinen Yıldırım, “Yüzme Federasyonu’nun belirlediği 2020 Kulüp Kupası’na hazırlanıyoruz şimdi. Bu yarışa katıldıktan sonra yıl içinde yurtdışında yapılacak olan bir şampiyonada Elazığ’ı temsil edeceğiz. İnşallah Milli takıma Elazığ’dan sporcu yetiştireceğiz. Bizler bunu başarabilecek güçteyiz. Bunun için diğer antrenörlerimizle birlikte çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.