ELAZIĞ YÖRESİNE AİT TÜRKÜ  KORO ŞEKLİNDE SESLENDİRİLDİ

Türkiye İnsan Kaynakları, Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın (TİKAV) kurulduğundan bu yana eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla Doğu ile Güneydoğu Bölgelerinde öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik uyguladığı bireysel gelişim programı (BGP) yeni mezunlarını verdi.

ELAZIĞ YÖRESİNE AİT TÜRKÜ  KORO ŞEKLİNDE SESLENDİRİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugüne kadar 233 gence ulaşan programda öğrenciler diksiyon, protokol ve nezaket kuralları, öz bakım ve diş sağlığı, üretici drama, duygusal zeka gibi konularda eğitim görüyorlar. Böylelikle okul sonrasında kendilerini bekleyen iş yaşamına hazır hale geliyorlar. 

Akfen Holding’in kurucusu olduğu Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) organizasyonuyla gerçekleştirilen ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde öğrenim gören üniversite öğrencilerine fırsat eşitliği sağlamayı amaçlayan bireysel gelişim programı (BGP) yeni dönem mezunlarını verdi. TİKAV’ın kuruluğu 1999 yılından bu yana uygulanan ve 20’nci yılını kutlayan bireysel gelişim programı kapsamında önceki akşam Karaköy’de gerçekleştirilen mezuniyet töreniyle Elazığ Fırat Üniversitesi’nde öğrenim gören 36 öğrenci mezuniyet sertifikalarını aldı. 

marka okullarıyla aynı şartlarda mezun olmalarının kapısını araladığını ifade etti. 

20 yıldan bu yana program kapsamında gençlere bilgisayardan dansa, diksiyondan yabancı dile kadar birçok konuda eğitimlerin verildiğini kaydeden Pelin Akın Özalp, "Gençler bireysel gelişim programında aldıkları eğitimler ile örneğin İstanbul’daki üniversite mezunlarının da önüne geçiyorlar. Bu eğitimlerin yanı sıra büyükşehirlerdeki devlet adamları, iş insanları ve sanatçılarla bir araya gelerek eşi bulunmaz deneyimler elde ediyorlar. Ayrıca TİKAV Kariyer Menti-Mentör programıyla da iş hayatı hakkında deneyim ve bilgi ediniyorlar” diye konuştu. 

Törende öğrencilerin program hakkındaki görüşlerini anlatan mektupları okunurken, Elazığ yöresine ait bir türküyü koro şeklinde seslendirdi. Tören öğrencilerin mentörlere plaket takdim etmesiyle son buldu.