Elazığ ve Urfa'nın Kültür Sanatı Buluştu

Tamer ÖREN - Elazığ ve Urfa sanatçılar ' Harput'tan Urfa'ya, Gazelden Hoyrata' adlı programla bir araya geldiler. Birçok vatandaşın merdiven boşluğunda oturarak, ayakta durarak takip etmek zorunda kaldığı programda   Elazığ'a yakışır yeni bir kültür ve kongre merkezinin yapılması yeniden gündeme geldi.

Elazığ ve Urfa'nın Kültür Sanatı Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Elazığ Belediyesi ve Elazığ Kültür ve Musiki Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen  Elazığ –Şanlıurfa kültür sanat buluşmasında  Elazığlı ve Urfalı sanatçılar  “ Harput’tan Urfa’ya, Gazelden Hoyrata” adlı programda bir araya geldiler.  Yapılan programa Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ, Harput ve Urfa musikisine gönül veren vatandaşlar katıldı. Nurettin ARDIÇOĞLU Kültür Merkezinde gerçekleştirilen müzik dinletisine Elazığlı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İnşallah Kerkük’te Üçleriz

Programa katılan sanatçıların izleyicilere bir müzik ziyafeti sunduklarını ve kendilerini mest ettiklerini vurgulayan Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM “Bizim sırlı türkülerimiz var.  Biz millet olarak çok farklıyız. Farklı kültürlerimiz, değerlerimiz var. Bu değerler Elazığ’da, Urfa’da, Kerkük’te zirveleşmiştir ve bu değerler sırlanmıştır. Nerede sırlanmış, işte bu türkülerde sırlanmıştır. Bu türkülerde vatan sevgisi, bayrak sevgisi, mukaddesat sevgisi, insan sevgisi, alçak gönüllülük, büyüğe, ataya hürmet sırlanmıştır. Bizim medeniyetimiz, türkülere, kilimlere, sanat eserlerine ilmek ilmek örülmüştür. Dolayısıyla bu sır devam ediyor. Elazığ’da , Urfa’da devam ediyor. Bu güzel program için sayın belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Biz bu program için iki dedik İnşallah Kerkük’te üçlenecektir” dedi.

Yeni Bir Kongre Merkezi İçin Ne Bekleniyor ?

Yaz mevsiminin etkisinin hala devam ettiği bugünlerde yağmurlu bir hava olmasına rağmen Nurettin ARDIÇOĞLU kültür merkezi  tamamen dolarken  birçok vatandaşımız  merdiven boşluklarında oturarak ve ayakta durarak programı izlemek zorunda kaldı. Önemli bir kültür etkinliğinde kültür ve kongre salonumuzun eksikliği bir kez daha gün yüzüne çıkmış oldu. Vatandaşlar bu konuda tepkilerini dile getirirken yeni bir kongre ve kültür merkezi için Elazığlı siyasi ve bürokratlardan talepte bulundular.