Elazığ Valilik Koşusu'nu BİLEKKAYA kazandı

87.500 TL ödüllü koşuda atın sahibi adına Halil Akgöbek'e kupasını, Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez verdi

Elazığ Valilik Koşusu'nu BİLEKKAYA kazandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığ Hipodromu’nda 17 Temmuz Çarşamba günü düzenlenen Vali Koşusu (Açık-A3/DHT) sezonun en önemli mücadelelerinden biriydi.

4+ yaşlı safkan Arap atlarının 2000 metre kum pistte ter döktüğü bu ciddi sınav, 8 koşulu programın 5. mücadelesi olarak saat 20.00’de gerçekleşti. Ramazan Özdemir’in sahibi olduğu, Mehmet Balta’nın da antrene ettiği BİLEKKAYA jokeyi Burak Bektaş’la potayı önde bulan safkan oldu. Kaya Dünyası Ltd.Şti. yetiştirmesi 6 yaşındaki kır at, bu önemli mücadeleye geçtiğimiz yıl da katılım göstermiş ve tabelanın son basamağında yer almıştı. BİLEKKAYA bu sonuçla üst üste üçüncü galibiyetine de uzanmış oldu. Tümü erkek 13 atın piste çıktığı koşudan Hüseyin Altunkılıç idaresindeki TUMBULKAVÇİNOĞLU (Koşayalp - Ergül Hanım / Berkoşhan) ikincilikle ayrılırken, İPEKÇİHAN (Gobakbey - Rüzgariye / Rüzgar.30) jokeyi Mehmet Taşkaya’yla üçüncü, TEKÇAPKAN (Çapkancaş - İncican / Gizbatur) da Menderes Avşar ile dördüncü oldu. Geçen yılın galibi YILDIZABAKAN(Gobakbey - Özkangülü / Kayhanbey) ise yarışı jokeyi Remzi Doğan idaresinde beşinci sırada tamamladı.

Birincilik ikramiyesinin 87.500 TL olarak belirlendiği koşuda kazanan BİLEKKAYA için bitiriş derecesi 2.32.07 olurken, farklar 8 Boy - 1 Boy - Burun - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası Şeref Tribünü’nde gerçekleştirilen törende kazanan atın sahibi adına Halil Akgöbek’e kupasını, Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez verdi.

Elazığ Vali Yardımcısı Uhud Emre Koyuncu ise safkanın aprantisi Burak Bektaş’a hediyesini takdim etti.

Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Sadettin Atığ da atın antrenörü Mehmet Balta’ya çiçek verdi.

Kupa törenine Elazığ Hipodrom Müdürü Özgür Kaya da katılım gösterdi.