ELAZIĞ, TÜRKİYE'DE İNOVASYON VE TASARIM MERKEZİ OLUYOR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın Elazığ'a  kazandırdığı özel projelerden biri olan Elazığ OSB Tasarım ve İnovasyon Merkezi Ocak ayı itibariyle 'Uygulamalı Tasarım Yetkinlik Merkezi/Model Fabrika' özelliği ile bu kapsamda model üretimine açıldı.

ELAZIĞ, TÜRKİYE'DE İNOVASYON VE TASARIM MERKEZİ OLUYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

​ ​Organize Sanayi Bölgesi içinde çok yönlü ve kapsamlı kurulması itibariyle Türkiye’de ilk, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde de tek olma özelliğiyle açılan Elazığ OSB Tasarım ve İnovasyon Merkezi’ni ziyaret eden Vali Çetin Oktay Kaldırım merkezde incelemelerde bulunduktan sonra merkezin açılması ve üretimine geçmesi büyük bir başarı hikâyesidir ifadesiyle özetledi.

​​Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Valiliğimiz öncülüğünde Elazığ Organize Sanayi Bölgesi ve Fırat Kalkınma Ajansıyla beraber ortak bir proje gerçekleştirdik. Tasarım ve İnovasyon Merkezinde 3 eksen, 4 eksen ve 5 eksen CNC makineleri bulunmaktadır. Tesisin kurulmasında ki en büyük amaç sanayicilerin tasarım, Ar-Ge ve inovasyon konusunda ki eksikliklerini tamamlamaktır. Ayrıca burada ki CNC makineleri ile çeşitli üretici, girişimci ve ilgili kurum ve kuruluşlara da hizmet vermek hedeflenmektedir” dedi.

​​Elazığ OSB Tasarım Ve İnovasyon Merkezi’nin, İlimiz endüstriyel üretiminin gelişimine etkin biçimde teknolojik katkı sağlayacak mekanizmalar geliştireceğini ifade eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Merkezimizde Endüstriyel üretimde ortak kullanıma yönelik; Eğitim/Mesleki Belgelendirme, Prototip/Kalıp Tasarım, Savunma Sanayi hassas makine parçaları imalatı, Ölçüm-Test-Analiz Laboratuvarları, Tersine Mühendislik ve Ar-Ge çözümleri yapılmaktadır. OSB’lerde firmaların teknoloji kullanımını destekleyecek bir yapının OSB bünyesinde oluşturulması, OSB'lerde firmaların teknoloji kullanımını destekleyici olmak amacıyla, uzmanlaşmış yeni arayüz yapılarının uluslararası boyutta kurulacak yenilikçi işbirlikler ile firmaların teknolojik atılım yapması noktasında çözüm merkezi olacaktır” dedi.

​​Tasarım ve İnovasyon Merkezi Ar-Ge birimini de ziyaret eden Vali Kaldırım burada genç tasarımcılarla sohbet etti.

 Merkezin daha ileri noktalara taşınacağını belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım; “Ar-Ge birimine gelen genç arkadaşlarımız burayı aktif biçimde kullanacak. Fikirlerini projelendirip tasarıma dökecek. Burada var olan 3D yazıcılar marifetiyle tasarımlarını prototip olarak üretecekler ve daha sonra kuracağımız Kuluçka merkeziyle bu prototipleri geliştirecekler sonrasında da üretime geçecekler.

Fabrika kurup seri üretime geçmek için bize gelip OSB’de bizden yer isteyecekler. Ekonomi ve istihdam yönüyle Tasarım ve İnovasyon Merkezimiz, ilimize bugün hedeflediğimiz katma değerin çok üstünde ekonomik katkılar sağlayacaktır. Bu tür merkez ve altyapılarla ilimiz önemli bir yatırım ve cazibe merkezi haline gelecek ve nitelikli göç alan bir şehre dönüşecektir” diye ifade etti.