ELAZIĞ TSO 2020 YILI İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası 2020 yılı ilk ilk Meclis Toplantısı, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdemir'in katılımıyla gerçekleşti.

ELAZIĞ TSO 2020 YILI İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar toplantıda yaptığı değerlendirmede “İlimiz sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınma anlamında yeni bir döneme girmiştir. Valilik, Belediye, Elazığ TSO, Kurumlar ve STK’larımızla başlatılan çok önemli çalışmalar inşallah 2020 yılında meyvelerini verecektir” dedi.

2020 ELAZIĞ TSO İŞ PLANI OLUŞTURULDU

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Meclis Başkanı Ahmet Yaşar: “2020 yılı Ocak ayı olağan Meclis Toplantımızı açarken, hepinize en derin saygılarımı sunuyor, toplantımızın ilimiz iş dünyasına hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Odamız Meclisi olarak yeni bir hizmet dönemine başlıyoruz. Yeni hizmet döneminin en verimli şekilde geçmesi ve ilimiz ekonomi ve sanayinin gelişmesi, işsizliğin önlenmesi ve ilimizin kalkınması anlamında bu hizmet döneminin en verimli şekilde değerlendirilmesi için Odamız Yönetim Kurulu ve Profesyonellerimiz tarafından 2020 yılı iş planı oluşturulmuştur.

2020 İş Planı ilimizin her anlamda kalkınma ve gelişmesini hedeflemekle birlikte, kurumsal yapımızın güçlenmesini de içine alan çok önemli bir vizyon içermektedir.

2020 Yılı İş Planımız Odamızın tüm yönetim organları ile hareket edilmesi halinde başarıya ulaşacak bir çalışmadır. Bu nedenle sizlerden öncelikli olarak ricam daha fazla katılımcı olarak, Meslek Komitelerimizin de süreçlerin içinde yer almalarını sağlamanızdır.” dedi.

HEDEF AKREDİTASYONDA A SINIFINA YÜKSELMEK

Yaşar:“İş Planımızda yer alan bazı önemli başlıkları sizlerle paylaşmak istiyorum.

2018 yılı Nisan ayında göreve başlayan Meclisimiz ve tüm Yönetim Organlarımız aradan geçen süreç içerisinde önemli işlere imza atmış ve başarımız Akreditasyonda C sınıfında olan Odamızın B sınıfına yükselmesi ile belgelenmiştir. 2020 yılında ise hedefimiz A sınıfına yükselerek, hem üyelerimizin hem de ilimizin gelişimine katkı sağlamaktır.” dedi.

2020 HEDEFLERİ

Yaşar:“Odamızın Akreditasyonda A Sınıfına yükselmesi elbette üyemiz başta olmak üzere kente kazandırdıklarımızla paralel ilerleyen bir husustur. Bu nedenle planlamamızı buna göre yaptık ve bu doğrultuda;

- Oda Üye sayısının artırılması

- Elazığ TSO Akademi altında Üyelerimize, paydaşlarımıza, STK’lara ve eğitim kurumlarına yönelik güncel konularda eğitim ve bilgilendirme toplantıları yapılması

- Proje ve kurulum çalışmaları devam eden OSB’lerimizin altyapılarının hızlandırılması ve bir an önce yatırımcıların hizmetine sunulması

MEDYA KURULUŞLARI Tarih : 16/01/2020 Sayı : 660- Konu : Meclis Toplantısı Hk.

- İhracatın artırılmasına yönelik etkinlerin organizasyonu

- Paydaşlarımıza ilimiz için müşterek projeler geliştirilmesi

- Lobi faaliyetlerinin artırılarak ilimizin kalkınma ve gelişmesine katkı sağlanması

- Ara Eleman sorunun çözümü ve iş dünyasının en önemli ihtiyaçlarından olan Nitelikli Elaman Sorunun çözümüne yönelik faaliyetler ve bu kapsamda MEGİP Projesinin devam ettirilmesi

- İlimiz ticari hayatına önemli bir destek olacak ve işletmelerimizin üretimlerini Türkiye ve dünya pazarına açacak olan hepsiburadaelazig e-Ticaret Portalımızın bilinirliğini ve etkinliğinin artırılması

- İlimizin potansiyel kaynaklarının ekonomiye kazandırılması ve çok ortaklı kültürün yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacak olan Kooperatifleşme çalışmaları

- Yurt dışı ve Ülkemizde düzenlenen önemli fuarlara katılım sağlanması

- İlimizin Turizm ve Kültürel değerlerinin ekonomiye kazandırılması çalışmaları

- Coğrafi İşaretli ürünlerimizin sayısının artırılması çalışmaları bunlardan bazılarıdır.” dedi.

2020 YILI ODAMIZIN KURULUŞUNUN 100’CÜ YILI

Tüm bunlarla birlikte içinde bulunduğumuz 2020 yılı Odamızın kuruluşunun 100’cü yılıdır. Bu nedenle bizim için özel bir anlamı olan 2020 yılında çok sayıda etkinlik ve organizasyonla yıl sonuna kadar çok önemli faaliyetler ve çalışmalar icra edilmesini planlamaktayız.

Bunlar bazıları şunlardır:

- STK’lar arasında halı saha futbol turnuvası

- Üye sayımız kadar fidanın dikileceği Elazığ TSO Hatıra Ormanı oluşturulması

- İş dünyası ve tüm kamuoyunun katılabileceği bir ağaçlandırma kampanyası başlatılması

- Elazığ Ticaret ve Sanayi Tarihini konu edilen kısa belgesel hazırlanması

- İlimizin her yönü ile tanıtıldığı ve İngilizce dil destekli 10 Dk. Süreli bir Elazığ Tanıtım Filmi hazırlanması

- Osmanlıca kayıtlarda 1874 olarak görülen Odamızın kuruluş tarihinin yeniden hazırlanması ve TOBB nezdinde girişimlerde bulunularak yeniden tescilin yapılması

- Odamızın prestij bir yayın olarak tarihçesinin hazırlanması

- Elazığ Ticaret ve Sanayi Müzesi kurulması için çalışma başlatılması

- Elazığ Ticaret ve Sanayi Tarihinin prestij bir yayın olarak hazırlanması

- Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile müşterek özellikle Sanat Okullarında çeşitli etkinlikler yapılması (Kompozisyon, Resim, Fotoğraf yarışmaları, kariyer günleri vb.)

- Fırat Üniversitesi ile işbirliği halinde “Elazığ İçin Bir Fikrim Var” konulu proje, tasarım, kompozisyon içerin yarışma düzenlenmesi,

- Odamızın resmi kuruluş tarihi olan 19 Eylül tarihinde, “100. Yıl Kokteyli ve Değer Katanlar Ödül Töreni” organizasyonudur.

ODAMIZ YÖNETİŞİM VE KATILIMCILIĞI ESAS ALMIŞTIR…

Gördüğünüz gibi çok önemli girişimler, faaliyetler, hazırlıklar ve organizasyonlar planlanmış ve tüm bu çalışmalar bizlerin omuz vermesi ile hedefine ulaşabilecektir.

2020 yılı hedeflerimiz Odamız tarihinde ilklere sahne olacak ve şehrin bir çok anlamda geleceğine ışık tutacak nitelikte çalışmaları içermektedir. Bu nedenle inanıyorum ki, tüm Meclis Üyesi arkadaşlarımız bu çalışmaların içerisinde yer alacak ve mesai kavramı gözetmeksizin değer üreteceklerdir.