''ELAZIĞ TRAVEL'' TURKEY İZMİR TURİZM FUARINDA

Turizm profesyonelleri, sektör çalışanları ve tatilcilerin artan ilgisiyle her geçen yıl büyüyen ve Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan 'Travel Turkey İzmir' Turizm Fuar ve Kongresi TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Tic.A.Ş. ve İZFAŞ (İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri A.Ş) ortaklığıyla 11.kez 07-10 Aralık 2017 tarihleri arasında İzmir / Gaziemir'de gerçekleştirildi.

''ELAZIĞ TRAVEL'' TURKEY İZMİR TURİZM FUARINDA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kültür ve Turizm Bakanlığının himayesinde düzenlenen 11.Travel Turkey Turizm Fuar Kongresinde, kültürel miraslar çatısı altında, Türk ve dünya turizmi ile kültürel ve doğal varlıkların dünyaya tanıtılması koruması bilinci gibi konular ele alındı.

Bu yılki partner il’in Nevşehir, partner ülkenin ise Ukrayna olduğu, Türkiye'nin en önemli turizm buluşmaları arasında gösterilen İzmir Turizm Fuarı, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ’ tarafından, Türkiye’nin her bir yanından gelen milletvekilleri, İl Valileri, belediye başkanları, siyaset ve iş dünyasının temsilcileri, basın mensupları ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle ziyarete açıldı.

Geçen yıl 36 farklı ülke ve 60 ilden toplam bin 179 katılımcının yer aldığı fuarda bu yıl ise 36 ülke ile 54 ilden bin 284 katılımcı katıldı.

 Çin Halk Cumhuriyeti ve Kırgızistan’ın yanı sıra dünyaca ünlü turizm adası Phuket ile Tayland’ın ilk kez katıldığı fuarda ayrıca 33 ülke stant açmıştır. Ayrıca fuar kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Troia’nın, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girişinin 20.yılı olması nedeniyle “2018 Troia Yılı’nın tanıtımında Travel Turkey İzmir”de etkinlikler düzenlendi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, geçtiğimiz yıl ciddi katılımcı ve ziyaretçi sayılarına imza atarak dikkatleri üzerine toplamış olup, bu yıl 11. Gerçekleştirilen Travel Turkey İzmir’ Fuarına Elazığ, A Salonu, C206 standında yer almıştır.

Fuara, Elazığ Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün koordinatörlüğünde, ilgili sivil toplum kuruluşları, oteller  ve Seyahat Acentaları  da katılım sağladı.

Konu ile ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,’’Fuar’da 80 metrekarelik stand , Elazığ’ın doğal güzelliklerinin ve tarihi mekânlarının bulunduğu posterlerle süslenmiş, fuar süresince Müdürlüğümüzce hazırlanan tanıtım materyalleri, broşür, harita, gezi rehberi, afişler standımızı ziyaret eden misafirlere dağıtılmış, ziyaretçilere yöresel Ağın Leblebisi, Orcik, Pestil, Badem İçi, Badem Şekeri ve Çedene Kahvesi ikram edilmiştir.Tarihi ve kültürel mirasıyla Harput, Palu, Hazar Gölü ve Batık Şehir, Keban Çırçır Şelalesi, Hazarbaba Dağı ve Kayak Merkezi, Golan Kaplıcaları ile tarihin ve güzelliklerin bir arada olduğu “Huzur Adası Elazığ” turizm profesyonellerine ve katılımcılara tanıtılmıştır.Fuar boyunca ilimiz tüm yönleriyle tanıtılarak turizm işletmelerimiz ile tur operatörleri ile sektör yatırımlarıyla görüş alış verişinde bulunulmuştur. İlimizin turizm alanındaki yerini geliştirecek imkânlar ve fırsatlar sunmuştur.’’denildi.