Elazığ tarihinin en büyük organizasyonu!

Gazetemize açıklamalarda bulunan Kick Boks Milli Takım Antrenörü Abdullah Alan, 2020 Türkiye Kick Boks Şampiyonası'na Elazığ'ın ev sahipliği yapacağını söyledi

Elazığ tarihinin en büyük organizasyonu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Yaklaşık 10.000 sporcunun katılacağı Türkiye Kick Boks Şampiyonası 2020 yılında Elazığ’da yapılacak. Türk sporunun önemli organizasyonları arasında yer alan Türkiye Kick Boks Şampiyonası 4. kez Elazığ’da gerçekleştirilecek.

2020 yılında yapılacak olan organizasyona, Kick Boks Federasyonu yarı olimpik unvanı aldığı için tarihteki en geniş katılımlı organizasyon olacak. Geçmiş yıllarda 4000-6000 arası sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonaya bu kez 8000-10000 arası sporcu katılım sağlayacak.  Elazığ’daki spor salonlarının organizasyonunda yapacak şampiyonada Low-Kick, K1, Full Contact, Kit-Light, Point Faight ve Light-Contact alanında müsabakalar gerçekleştirilecek. Bay – Bayan sporcuların katılacağı organizasyonda; Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler kategorilerinde müsabakalar yapılacak. Karşılaşmaların ardından başarılı olan sporcular Milli takıma seçilecekler. Organizasyonun içeriğine ilişkin olarak Kick Boks Milli Takım Antrenörü Abdullah Alan, Spor Müdürümüz Hüseyin Kabukçu’ya değerlendirmelerde bulundu.

“KİCK BOKS ARTIK YARI OLİMPİK”

Kick Boks Federasyon Başkanı Salim Kayıcı ile bir toplantı gerçekleştirdiği ifade eden Kick Boks Antrenörü Abdullah Alan, 2020 yılının Elazığ için güzel bir organizasyon verilmesini istedik. Bize bir Türkiye Şampiyonası verildi. Geçen yıl 5 bin katılım varken bu sene 8 bin bekliyoruz. Sebebine gelince Kick Boks federasyonu eskiden olimpik değildi. Şimdi olimpiyat alt komitede yer verildiği için yarı olimpiğiz. Katılımımız çok fazla olacak. 8 bin ile 10 bin arası sporcu bekliyor. Bu da bizim Elazığ için güzel bir organizasyon olacak. Elazığ ASKF Başkanımız Mustafa Gür’ün de burada desteği büyük. İnşallah Elazığ'ı kimseye mahcup etmeden bu organizasyonu güzel bir şekilde bitirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

“ELAZIĞ ESNAFININ YÜZÜ GÜLDÜ”

2018 yılında da Kick Boks şampiyonasına ev sahipliği yaptıklarını kaydeden Alan, “Geçen yıl 5 bin sporcu gelmişti. Yaklaşık 11 gün süren bir organizasyon olmuştu. 11 gün Elazığ esnaflarıyla bire bir istişare edebilirsiniz. Hepsinin yeteri kadar yüzleri güldü. Elazığ ekonomisi birazda olsa rahatladı. Buna da en ufak bir katkımız olmuşsa da ne mutlu bize. Bu önümüzdeki yıl içerisinde de aynı düşünce içerisindeyiz. Elazığ esnafı bize Allah razı olsun desin yeter. Buradaki cefayı ben ile Mustafa hoca çekeceğiz. Sefayı da onlar sürsün” şeklinde konuştu.

“FEDERASYON BAŞKANININ ELAZIĞ’A BAKIŞI FARKLI”

Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı ile ayrı bir hukukları olduğuna dikkat çeken Elazığlı Milli Antrenör, “Kick Boks Federasyon Başkanı Salim Kayıcı’ya ben başkanım demem, abi derim. Bütün toplantılarda abi derken herkes gıpta ile bakar. Çünkü bizim abi kardeş muhabbetimiz var. Federasyon başkanı ile ben yaklaşık 1994'den beri tanışıyorum. Ben müsabakalarda olduğum dönemde başkanım benim maçlarımı çok yönetti. İşte o yüzden bizim muhabbetimiz kısa süreli değil. Yaklaşık 30 yıl oldu. Bizim birebir görüşmelerimiz ister istemez Elazığ'ı da sevdirdi. Her sene mutlaka 1 veya 2 kere gelir. Bazen hiç organizasyon olmadan bile gizliden gelir 1 ve 2 gün misafirim olur gider” ifadelerini kullandı.