ELAZIĞ TARİH YAZDI

Erkan BAY/Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ İstasyon Meydanı'nda partisinin mitingine katıldı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Elazığ mitingi öncesinde protokol üyeleri Elazığlı vatandaşlara seslendi.

ELAZIĞ TARİH YAZDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 421 günün ardından tekrar  Elazığlılar ile buluştu.İstasyon meydanını dolduran on binlerce vatandaşa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,’’ Elazığ,Milli iradenin kalesidir. Belediye başkanlarımızı sizlere emanet ediyorum. Elazığ’ı da belediye başkanlarımıza emanet ediyorum.’’dedi.

ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI’NA BAYRAĞI EN YÜKSEKTE OLARAK DEVREDİYORUZ

Miting öncesi vatandaşlara seslenen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Bugün Elazığ bir başka. Dünya lideri, zalimlerin korkulu rüyası, mazlumların, yetimlerin, kimsesizlerin umudu, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan Elazığ’ımıza geliyor. Bizler Elazığ olarak Cumhurbaşkanımızı seviyoruz. Biz Elazığ olarak Cumhurbaşkanımızı seviyoruz, bağrımıza basıyoruz. İnanıyoruz ki Cumhurbaşkanımızda bu süreçte 20 defa Elazığ’a gelerek Elazığ’a olan sevgisini, muhabbetini, aşkını ortaya koymuş oldu. Bugün milletin adamıyla milletin kendisinin buluşacağı bir gündür. İşte o güne az bir zaman kaldı. Cumhurbaşkanımız bu meydanda biraz sonra sizlerle birlikte olacak inşallah. Biz 38 mahallesiyle Cumhurbaşkanımızı karşılamaya hazır mıyız? 31 Mart’ta Cumhurbaşkanımızın elini güçlendirecek, zalimlere karşı başını daha da dik tutacak bir şekilde sandıkları AK Parti’nin oylarıyla doldurmaya hazır mıyız? 5 yıl boyunca sizlerle birlikte olduk. Birlikte hizmetler ettik ve birlikte çalıştık. 31 Mart’tan sonra çok değerli kardeşimiz Şahin Şerifoğulları’na bayrağı en yüksekte olarak devrediyoruz. Ve Şahin kardeşimiz inanıyorum ki önümüzdeki beş yıllık dönemde Elâzığ’ımıza en güzel hizmetleri, en iyi hizmetleri yine sizlerle birlikte yapacak” şeklinde konuştu.

 

CUMHURBAŞKANIMIZA SAHİP ÇIKMAK İÇİN SANDIKTA GEREKLİ CEVABI VERECEK MİYİZ?

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar ise yaptığı konuşmada, “Benim için gerçekten çok heyecanlı bir gün. Bundan önce defalarca Cumhurbaşkanımızın mitinglerine geldim, ama hep misafirdim. Ama bugün bu kürsüde sizlere hitap edebilmek benim için büyük bir onur. Zor bir süreçten geçiyoruz. Bizler isterdik ki bu seçimde yerel projelerimizden bahsedelim ama konu her zaman farklı taraflara çekiliyor. Bizler Elazığlılar olarak tekrar seçim günü Sayın Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmak için sandıkta gerekli cevabı verecek miyiz? O 4 benzemez partiye gerekli cevabı verecek miyiz? Sizleri çok seviyoruz. Emrinizde kalacağız” diye konuştu.

ELAZIĞ, BUGÜN COŞKU HEYECAN VE AŞKLA YENİ BİR TARİH YAZIYOR

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları ise, “Elazığ bugün coşku heyecan ve aşkla yeni bir tarih yazıyor. Bugün Elazığ Cumhurbaşkanımızla Genel Başkanımızla buluşuyor. Birazdan hasret sona erecek. Birazdan Cumhurbaşkanımız Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizlere hitap edecek. Milletin adamı birazdan milletle bulaşacak. Hazır mısın Elazığ?. Cumhurbaşkanımız millete hizmet yolunun öğretmenidir. Onun gösterdiği yolda yürüyoruz. Bu yolda her emek kutsaldır. Her cefa şereftir. Biz hizmet erleriyiz. Aşkla ve tevazuyla hizmet edeceğiz. 1 Nisan sabahı yeni hizmetler için yeni başarılar için yepyeni bir sayfa açacağız. Biz hizmete hazırız.  Belediye hizmetlerinde adalet riyakâr ve ahlakla destan yazacağız.  Bu yolda birlikte çıktık birlikte başaracağız. Belediyecilikte Türkiye’ye örnek olacağız. Belediye hizmetlerinde yeni bir sayfa açmaya geliyoruz. Projelerimizle ekibimizle, vizyonumuzla Allah’ın izniyle hizmete hazırız. Biz sadece milletimize inanıyor. Sadece millerimize güveniyoruz. Karşımıza kim çıkarsa çıksın bizi bu kutlu yoldan asla alıkoyamayacak.’’dedi.

BU İRADE BİZİM İRADEMİZ

Mitinge katılan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ise yaptığı konuşmada, “Sizler her zaman gakkoşlar olarak tarih yazdınız. Yine Sayın Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a kucak açıyorsunuz. Vefanız, yiğitliğiniz Türkiye’ye şevk veriyor, milli mücadelemize heyecan katıyor. Hepinize şükranlarımızı sunuyoruz. Değerli hemşerilerim biliyorsunuz dünyanın gözleri Türkiye’nin üzerinde. Gelin Türkiye’nin tökezlemesini bekleyen emperyalistleri sevindirmeyelim.’’diye konuştu.

ELAZIĞ MEYDANLARA SIĞMIYORSUN

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’da yaptığı konuşmada, “Elazığ, El-aziz sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum.  Tarih kenti, Fırat’ın kenti suların kenti yiğit insanların kenti. Sayın Genel Başkanımızı karşılamak için meydanları doldurmuşsun. Meydanlara sığmıyorsun.Sizler onu lider yaptınız. Dünya’ya karşı dik durdu. Dünya mazlumlarının abisi oldu. Zalimlerin ise korkusu oldu. Bugüne kadar 17 yılda yapılmış 14 seçimde Elazığ görevini en iyi şekilde yaptı. İnşallah 31 Mart’ta Allah’ın izniyle sandıkları patlatacak, okyanusta tsunami oluşturacak Elazığ.’’diye ifade etti.

MİLLETİN ADAMI MİTİNGE GELDİ

Yapılan konuşmalarından ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,miting alanına geldi.Büyük bir coşkuyla karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan,seçim müziğine de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 421 günün ardından tekrar Elazığlılara seslendi. İstasyon meydanını dolduran Onbinlerce vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gakkoşlar konu vatan olunca hassastır. Fethi Sekin gibi vatan millet sevdalıları  oldukça Türkiye Cumhuriyeti ilelebet ayakta kalacaktır."dedi.

14 AY SONRA TEKRAR ELAZIĞ’DA OLMAKTAN MEMNUNİYET DUYUYORUM

"23’ü 2023’e taşımak için can atan Elazığ" diyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu millet şehitleri ile yaşar, şehitleri ile var olur. Bu ülke ömürlerinin baharında bir gül gibi kara toprağa düşen yiğitlerin kahramanlıklarıyla ayaktadır. Fethi Sekin gibi vatan millet sevdalıları o oldukça Türkiye Cumhuriyeti ilelebet ayakta kalacaktır. 14 ay sonra tekrar Elazığ’da olmaktan, siz gakgoşlarla hasret gidermekten büyük memnuniyet duyuyorum” diye konuştu. 

AHLAK VE EDEP DERSİ VERMEK İSTEYEN BİR ELAZIĞ VAR

Milletin adamına sahip çıkan vefakar bir Elazığ olduğunu dile getiren Erdoğan, "31 Mart’ta iftiracı müptezellere edep, ahlak, edep dersi vermek isteyen bir Elazığ var. 31 Mart’ta 4’lü yaman çetesine dürüstlük dersi vermeye can atan gakgoşlar var. 31 Mart’ta kandilin mızıkacılarına sandıkta milli şamarı indirmeyi iple çeken bir Elazığ var. Bu meydanda yalan, iftira yok. Bu meydanda sadece aşk ve samimiyet var. Sadece dürüstlük, nezaket var. Bu meydanda zillet yok, sadece beka var. Bu meydanda gerektiğinde bölücüleri demir yumruk olup ezen yiğitler var.’’dedi.

ELAZIĞ BİZE SAHİP ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elazığ,Milli iradenin kalesidir. Elazığ bize sahip çaktı. Türkiye’nin en sancılı döneminde gakkoşlar destekleriyle bizim yolumuzu aydınlattı. Cumhuriyet mitinglerinden gezi olaylarına terörle mücadeleden 15 Temmuz ihanetine kadar Elazığlı kardeşlerim önce millet dedi, önce memleket dedi, önce demokrasi ve istikrar dedi. Son olarak 24 Haziran’da %70 gibi rekor bir oy oranıyla Elâzığ bizi bağrına bastı. AK Parti’yi, %68,1 ile Cumhur İttifakını zirveye taşıdı. Bu kardeşinize güvendiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.”diye ifade etti.

ELAZIĞ’A 14 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,’’Bizim derdimiz millet. Hedefimiz hizmet. Biz gönüller yapmak, gönül kazanmak için çalışıyoruz. O güzel Harput türküsünde denildiği gibi; Kar mı yağmış şu Harput’un başına. Kurban olam toprağına taşına’ o kadar. Evet, bizlerde sizin için. Elaziz için. Taşına toprağına kurban olduğumuz vatanımız için gece gündüz demeden ter döküyoruz. Elazığ’a 14 katrilyon yatırım yaptık. Çocuklarımız en rahat ortamda eğitim alsınlar Fırat Üniversitemize fakülte, enstitüden oluşan 11 eğitim kurup ekledik. Bugün üniversitemizin öğrenci sayısı son 17 yıl da 25 bin artış gösterdi. Yüksek öğretim öğrencileri için 5 bin kişi kapasiteli açtık. Mevcut stadımızı yıktık. Size söz verdiğimiz gibi 20 bin kapasiteli stat yapıyoruz. Eski Emniyet Müdürlüğü alanına bir Millet Bahçesi inşallah yapımına yakında başlıyoruz. Şehir Hastanemizi kazandırdık. Elazığ Şehir Hastanemizi 1038 yataklı olarak hizmetinize sunduk.”dedi.

PALU VE KOVANCILARA BÖLGE HASTANESİ

Palu, Kovancılar Bölge Hastanesinin de proje çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,’’Şehrimize inşa edeceğimiz Palu, Kovancılar bölge hastanesinin de proje çalışmaları sürüyor. Elazığ’da son 17 yılda 10 bin 24 konut projesini hayat geçirdik. Elazığ’da imar barışıyla 33 bin 500 vatandaşımızın sıkıntısını çözdük. Elazığ deprem bölgelerimizden birisi maalesef. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızla riskli konut ve işyerlerinin yıkımını gerçekleştirdik. 22 buçuk milyon lira kira yardımı yaptık. ‘’şeklinde konuştu.

ELAZIĞ-PERTEK YOLUNU BU YIL BİTİRİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan,’’Harput medeniyetimizin  tescillerinden biri. Harput Arap Baba türbesinden Fetih Ahmet Baba türbesinden Cimşit Baba türbesine Elazığ’daki 36 tarihi  eserimizi restore ettik. Biz yaptık biz. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Çünkü yol medeniyettir, yolun varsa medenisin. Su medeniyettir, varsa medeniyetsin bunlar yoksa medeni değilsin. Elazığ’da toplam 40 adet köprü yaptık. Elazığ-Pertek yolunu bu yıl bitiriyoruz. Elazığ Sivrice ayrımı Maden yolunu ise bir sonraki yıl ayırıyoruz. Palu, Genç, Muş Demiryolunu tamamlayıp hizmete sunduk mu? Malatya, Elazığ ve Elazığ Diyarbakır hızlı tren projelerimizin etüt çalışmaları devam ediyor.”dedi.

AKÇAKİRAZ, YURTBAŞI, MOLLAKENDİ ve SARIÇUBUK KÖYLERİNİN SU MESELELERİNİ ÇÖZECEĞİZ

Elazığ Havalimanındaki yolcu sayısının 1 Milyon 21 Bini geçtiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,’’Elazığ Havalimanının 2003 yılında yolcu sayısı 40 bindi, geçtiğimiz yıl bu 1 milyon 21 bini geçti. 40 binden 1 milyon 20 bine. Nereden nereye. Anladınız mı bu şarkının hikâyesini. Elazığ’a 13 baraj inşa ettik. 3 baraj ve 1 gölet daha inşa ediyoruz. Hamza Bey barajıyla Akçakiraz, Yurtbaşı, Mollakendi belediyeleriyle Sarıçubuk köylerinin su meselelerini çözeceğiz.’’diye ifade etti.

SİVRİCE’YE DE DOĞALGAZI GETİRECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,’’Arıtma tesisinin inşası devam ediyor. Elazığlı vatandaşlarımızın hasretle beklediği kanatlı barajının inşaatında %90 ilerleme kat ettik. Yakında bitecek tesislerle 240 bin arazi daha sulamaya açılacak. 147 bin dekar araziyi sulayacak Uluova sulamasının birinci kısmının yapımı devam ediyor. Elazığlı çiftçilerimize 888 milyon lira tarımsal destek verdik. İnşallah kısa zamanda Sivrice’ye de Doğalgazı getireceğiz. Biz Elazığ’ı destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz. Belediye başkanlarımızı sizlere emanet ediyorum. Elazığ’ı da belediye başkanlarımıza emanet ediyorum” dedi.