Elazığ Stadyumu'nun ödeneği Erzincan'a mı aktarıldı?

Yapımına Elazığ Stadyumu'ndan çok çok sonra başlanılan Erzincan Stadyumu'nun bu yılın sonunda bitirileceği iddia ediliyor

Elazığ Stadyumu'nun ödeneği Erzincan'a mı aktarıldı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu (ÖZEL HABER)

Yıkımının ardından 660 günde bitirileceği açıklanan Yeni Elazığ Stadyumu’nda çalışmalar dururken, ortaya atılan “Elazığ Stadyumu’nun ödeneği Erzincan’a aktarıldı” iddiası şok etkisi yarattı. Profesyonel 2 takımı olmasına rağmen, alternatifi yapılmadan yıkımına karar verilen Elazığ Atatürk Stadyumu için çalışmaların akıbeti belirsizliğini korurken, Erzincan Stadyumu’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

BU YILIN SONUNDA BİTİYOR

Erzincan‘da inşaat yapımı devam eden stadyum da betonarme ve kale arkası tribünün inşaatı hızla yükseliyor.  12.500 seyirci kapasiteli stadın modern yapısı ve sosyal donatıları ile yeni bir yaşam alanı olması bekleniyor. Yeni Erzincan stadın 10 bin seyirci, bin 500 ise protokol ve basın tribünü kapasitende olacak. Tamamlandığında Erzincan’ın en önemli eserlerinden biri olacak stadyumu bu yılın sonunda bitirilmesi planlanıyor.

Statta kapalı 650 araçlık otopark olacak. Stadın üst kısmında enerji üretimi açısından yaklaşık 1 megavatlık bir güneş enerji paneli olacak ve kendi enerjisini üretecek. Stad yerden ısıtmalı olacak ve kar yağdığında da hiçbir temizliğe gerek kalmadan stadın da karı temizlemiş olacak. Stadın Ali Kemal Caddesi’ne bakan kısımları 4 adet biner metrekarelik Cafe ve dükkan olarak tasarlandı. Bunun yanında Erzincanspor’un ve diğer spor mağazalarının malzemelerini satılacağı dükkanlar olacak. Bunun haricinde 12 tane antrenman salonu olacak. Bu antrenman salonlarından bir tanesi Erzincan’da hiç olmayan körling sporları için buz pisti olacak. Fitness salonları olacak.Bunun haricinde minder sporları, halter, ring sporları, tatemi sporları,okçuluk, atıcılık sporları olmak üzere çeşitli antrenmanlara kavuşarak yaşayan stat haline gelmiş olacak.

İDDİALAR KAFA KARIŞTIRIYOR!

Elazığ’da yeni stadyumun akıbeti belirsizliğini korurken, Erzincan Stadyumu’nun yıl sonuna kadar bitirilmesinin planlanması akıllara “Elazığ Stadyumu’nun ödeneği Erzincan’a mı aktarıldı” sorusunu getiriyor. Uzun yıllardır Elazığ’ın en büyük problemlerinden biri olan stadyum meselesi, önümüzdeki yıllarda da devam edeceğe benziyor.