ELAZIĞ REKOR KIRACAK

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yahılmaz, Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

ELAZIĞ REKOR KIRACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol KARA/Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 24 Haziran seçimlerinin  tarihi bir seçim olduğunu belirterek, ‘’Elâzığ’da nasıl referandumda yüzde yetmiş ikiyi  yakaladıysak bu defa teorinin pratiğe dönüşmesini arzu ettiğimiz 24 Haziran da bu oranında üzerine çıkarak inşallah Türkiye’de rekor kıran illerden biri olacağız dedi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜN

Yanılmaz,” Bence 24 Haziran milletin adamıyla tekrar bütünleştiği çok önemli bir gün olacak.Madem seçim, madem millet, madem sandık buyurun o zaman ” şeklinde konuştu.

16 NİSAN REFERANDUMU’NUN DEVAMI NİTELİĞİNDEDİR

24 Haziran seçimleri 16 Nisan referandumunun devamı niteliğinde olan bir seçimdir diyen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,” 16 Nisan’da biz Türkiye’deki hükümet yönetim anlayışının değişiminin teorisini oyladık.Şimdi, 24 Haziran’da da bunun fiili tatbikatını oylamış olacağız. Bu gözle baktığımızda 24 Haziran seçimleri çok partili sisteme geçtikten sonra yapılan bütün seçimlerden çok daha önemlidir. Çünkü, Cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne kadar parlamenter yönetim sistemi yerini Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine bırakmış olacaktır. Bugüne kadar Cumhurbaşkanı en son seçimlerden önce Türkiye Büyük Millet Meclisindeki Milletvekillerinin oylarıyla seçiliyordu bu oylarında kimlerin etki ettiğini, nasıl Cumhurbaşkanlığı seçildiği son dönemleri yaşayanlar çok yakından biliyorlar.’’dedi.

ELAZIĞ REKOR KIRACAK

Başkan Yanılmaz,’’Eğer etkin güçler olmamış olsa Ahmet Necdet Sezer bu ülkede Cumhurbaşkanı olamazdı.Piyasaya çıksa üç tane oy alamaz. Vatandaştan uzak, vatandaşın anlayışından uzak, inancından uzak bir insan çıkıp vatandaşın oylarıyla seçimi alması mümkün değil.16 Nisan referandumu bu fonksiyonu yeniden canlandırmış oldu teoride ama, 24 Haziran seçimleri bunu fiili uygulamaya koymuş olacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gelmiş olacak.24 Haziran seçimleri tarihi bir seçimdir. Elazığ’da biz inşallah nasıl referandumda yüzde yetmiş ikiyi yakaladıysak bu defa teorinin pratiğe dönüşmesini arzu ettiğimiz 24 Haziran da bu oranında üzerine çıkarak, Türkiye’de rekor kıran illerden biri olacağız.” dedi.

HODRİ MEYDAN

Ben 2018 yılı içinde seçimi bekliyordum ama genelde Ekim, Kasım gibi olabilir diye düşünüyordum diyen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,” Sayın Devlet Bahçeli’nin 26 Ağustos açıklamasından sonra bunun 26 Ağustos’tan önce olabileceği ihtimali daha yükseldi.Bütün dostlarla da istişare ettiğimizde 26 Ağustos uygun bir tarih değil ondan önce olur ama işin doğrusu Haziran gibi olabileceğini tahmin etmiyordum.İyi oldu.Çünkü hayırlı işlerde acele etmek lazım.Hodri meydansa hodri meydan.Hani Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP ikide bir çıkıp işte biz seçime hazırız istendiği anda seçime gideriz gücünüz yetiyorsa gelin seçime diye açıklamalar yapıyorlardı.Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi istiyor, HDP istiyor, MHP istiyor yani Ak Partinin bundan kaçması  mümkün değildi.Madem seçim, madem millet, madem sandık buyurun o zaman hep birlikte sandığa gidelim.Millet neyi diyorsa hepimiz ona boyun eğelim ve onu kabul edelim anlayışı hâkim oldu. Bence 24 Haziran milletin adamıyla tekrar bütünleştiği çok önemli bir gün olacak inşallah.” dedi.

TEREDDÜTLERİ ORTADAN KALDIRMAK LAZIM

Yanılmaz,” Kesinlikle, Afrin de biz çok büyük bir zafer kazandık.Esasın da Dünya askeri harekât tarihine bir şehir teröristlerden temizlenirken nasıl sivillere zarar verilmeden temizlenir bir fiili tatbikat dersi olarak gösterdik.Türkiye Cumhuriyeti devleti ordusuyla, milletiyle birlikte nasıl bütünleştiğini gösterdi. Buda bir örnektir. 15 Temmuz bir milletin, o milleti yok etmek isteyenlere karşı nasıl bir mücadele verdiğinin çok bariz bir örneğidir. Afrin harekâtı da bir askeri harekatın sivile zarar vermeden nasıl başarıldığının bir örneğidir. Şimdi bizim Ortadoğu da yapacak daha çok işimiz var.Afrinle bu iş bitmiyor. Suriye sınırından Irak sınırına kadar orada bir güvenlik koridorunun oluşması gerekiyor.Buda uzun süreli bir harekattır. Uzun süreli bir harekat yapmak istiyorsanız içerideki tereddütleri ortadan kaldırmanız lazım.İşte 24 Haziran seçimleri beş yıllığına iktidara gelmiş olan bir Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin daha rahat hareket etmesi, operasyonel kararları daha rahat alabilmesinin önünü açmış olacaktır.” diye konuştu.

HAİNLERİN TSK’DAN TEMİZLENMESİ GEREKİR

Başkan Yanılmaz,’’Şimdi ordunun güçlenmesi içindeki hainleri atmakla doğru orantılıdır. Dolayısıyla ben seçime gidiyorum yani bu hainler biraz daha kalsın ne olur ne olmaz gibi bir beklentinin zararı çok daha yüksektir.Çünkü, hain haindir. Doğudaki operasyonlarda bir yere operasyon yapacaksınız o içerideki hainler oradaki teröristlere haber veriyorlar.Çekilin oradan diyorlar. 15 Temmuz’dan sonra bu hainler temizlenince ordu daha başarılı operasyonlar yapmaya başladı.” dedi.