ELAZIĞ ÖĞRETMENEVİ, KAPATILAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NE TAŞINIYOR

Erkan BAY/Elazığ'da depremde hasar gören ve  Atatürk'ün de konakladığı tarihi öğretmenevinin güçlendirilmesine kararı verilmiş, binanın güçlendirme projelerinin hazırlanması sonrası çalışmalara başlanacağı belirtilmişti.

ELAZIĞ ÖĞRETMENEVİ, KAPATILAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NE TAŞINIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde, 1937 yılında Atatürk'ün kenti ziyareti sırasında kaldığı, Elazığ Merkez Öğretmenevi olarak kullanılan bina da hasar görmüştü.

Elazığ Valiliği teknik görevlilerinin incelemesi sonucu orta hasar tespiti yapılan binanın durumunu, kültür varlığı olarak tescilli olması nedeniyle Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne iletti. Kültür varlığı olarak tescilli olan binanın güçlendirme projelerinin hazırlanmasının ardından, güçlendirme çalışmalarına başlanacağı ifade edildi.

Duvarlarında çatlaklar oluştuğu için tahliye edilen öğretmenevi, 1933 yılında hizmete girmişti. 1952 yılından 1972 yılına kadar kız ilk öğretmen okulu, 1982 yılına kadar lise ve iki yıllık eğitim enstitüsü olarak kullanılan binanın, 1983 yılında 27 yatak kapasitesiyle öğretmenevi olarak açılışı yapıldı. Binaya 1991 yılında, ek olarak 3 katlı, 33 yatak kapasiteli ek bina da yapılarak yatak kapasitesi 60'a çıkartılmıştı.

YENİ ÖĞRETMEN EVİ , ELAZIĞ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE TAŞINDI

Hakimiyet Gazetesi Haber Merkezi’nin aldığı bilgiye göre , Depremde  alınan hasar nedeniyle geçici olarak hizmete kapatılan Öğretmenevi’nin restorasyon çalışmaları henüz başlamazken, öğretmenevi olarak kullanılması planlanan  binalar da çalışmalar bitti ve Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin açılması ile birlikte kapatılan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin giriş tarafından bulunan ve acil olarak kullanılan binanın öğretmen evi olarak kullanılmasına karar verildi.

Şuan hizmete başlamayan yeni öğretmenevi binasının tadilatı ve taşınma işlemleri sürüyor. Eski öğretmenevi’nin restorasyon çalışmaları bittikten sonra tekrar hizmet vereceği öğrenildi.