Elazığ Müftülüğü, Minik Öğrenciler İçin Mezuniyet Töreni Düzenledi

2018-2019 yılında Elazığ İl Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Kur'an Kursları'nda eğitim-öğretim gören öğrenciler için muhteşem mezuniyet törenleri düzenlendi.

Elazığ Müftülüğü, Minik Öğrenciler İçin Mezuniyet Töreni Düzenledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edibe Can Müftülük Sitesi Konferans Salonu’nda icra edilen miniklerin mezuniyet töreni İstiklal Marşı ile başladı.

Daha sonra sahneye çıkan minik öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden program 36. İl Müftüleri İstişare Toplantısı’nda bulunan İl Müftüsü  Yusuf SARIKAYA’nın video mesajı ile devam etti.

BELEK: “ÇOCUKLARIMIZA ALLAH’IN BİZLERE BİR EMANETİ GÖZÜYLE BAKALIM”

4-6 Yaş Mezuniyet Töreni için Elazığ Müftülüğü tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisinin ardından açış konuşması için kürsüye gelen İl Müftü Yardımcısı Muhammed Zahid BELEK yaptığı konuşmada,Çocuklara verilecek doğru ve sağlam bir eğitimin milletimizin geleceği için çok önemli olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: "Peygamberimizin müjdelediği gruptan birisi de arkasından sâlih bir evlat bırakan anne babalardır. Sizlere ne mutlu ki bunun için çabalıyor ve gayret gösteriyorsunuz. Çocuklarımızı yaşayacağı döneme göre yetiştirmemiz gerekiyor. İsmini ona göre koyun ve eğitimini de ona göre alsın ki sizleri hayır ile yâd eden bir nesil bırakasınız.  Dili Allah’ı anan ve Kelâmullahı okuyan çocuktan asla terörist olmaz, vatan haini çıkmaz. Onun için çocuklarımızın kıymetini bilelim. Onları bir evladımız görmekten öte, Allah’ın bizlere bir emaneti gözüyle bakalım. Çünkü hepimiz en büyük sermayelerinden biriside çocuklarımızdır.”dedi.

Öğrenci aileleri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda 4-6 Kur’an Kursu öğrencileri sırasıyla sahne aldılar.

Kur’an okuyuşları, söyledikleri ilahiler ve sergiledikleri canlandırmalar ile izleyenlere coşku dolu anlar yaşatan miniklere program sonunda mezuniyet belgeleri takdim edildi.