Elazığ, Lojistik Merkez Olmayı Hak Ediyor

Tamer ÖREN - Doç.Dr. Bilal ÇOBAN Orta Anadolu Bölgesi'nde  kurulması planlanan 3 bin kişinin direkt 10 bin kişinin ise dolaylı iş sahibi olacağı  DDY lojistik merkezi için en uygun yer Elazığ olduğunu belirterek ' Yaptığımız bütün araştırmalara göre kurulması en iyi şehir Elazığ, başka şehre kurulması hata ve siyasi çıkış olur. Bu şehrin siyaset kurumu lütfen bu projeye sahip çıksın' dedi.

Elazığ, Lojistik Merkez Olmayı Hak Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazar Stratejik Araştırmaları Merkezi Başkanı Doç. Dr. Bilal ÇOBAN bir basın toplantısı düzenleyerek Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünün yeni  kurmayı planladığı 7 lojistik merkezinden birinin Elazığ olması gerektiğini söyledi. ÇOBAN yaptığı açıklamada “Türkiye’de lojistik merkezi denince hep akla karayolları gelmekte, bunun  deniz, hava ve demiryolu taşımacılığı olmak üzere 3 boyutu daha var.  Devlet Demiryolları  Türkiye’de taşımacılık payı yüzde 4, bu payı artırma niyetindeler ve bu konuda çok ciddi çalışmalar var. Türkiye’de şuan 7 tane Devlet Demiryolları  lojistik merkezi var. 7 tane yapım aşamasında 7 tanede proje aşamasında olan merkezler var. 21 tane lojistik merkez olacak. Proje aşamasındaki illerden biri Elazığ olmalı” dedi.

 Projemizi  İlgili yerlere gönderdik

 Hazırlamış oldukları projeyi ilgili kişilere gönderdiklerini  ifade eden ÇOBAN “Bu projeyi  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN’a,  Elazığ Ak Parti Milletvekilleri  Metin Bulut’a, Ömer SERDAR’a, Tahir ÖZTÜRK’e, Ejder AÇIKKAPI’ya,  Devlet Demiryolları Genel Müdürü Veysi KURT’a gönderdk.  Talebimiz şudur:  Orta Anadolu bölgesi atlanmış, büyük bir ihtimal bir planlama vardır. Orta Anadolu Bölgesinde  kurulması planlanan  merkez için Elazığ, Malatya ve Bingöl 3 aday var. Tabi bizim Kuzeyden güneye iniş hattı olarak, doğudan batıya geçiş hattı olarak  tam doğru olarak yapılacak yer biziz. Bunun haricinde yapılacak yer tamamen hata ve siyasi bir çıkış olur. Lojistik Merkezinin hakkı Elazığ’dır” diye konuştu.

 3 bin kişiye direkt olmak üzere toplam 10 bin kişiye yeni iş istihdamı sağlanacak

Lojistik merkezin kaba olarak 250 milyon dolarlık bir yatırım anlamına geldiğini vurgulayan Doç. Dr. Bilal ÇOBAN “Devlet eliyle de olsa, özel sektör eliyle de olsa çok ciddi bir yatırım. Antrepolar, depolar, lojistik merkezleri, kargo merkezleri. İlimizi en çok ilgilendiren kısmı şu: 3 bin kişi doğrudan 10 bin kişinin ise ek istihdam olarak sağlanabileceği bir alandan bahsediyoruz.  Bu alan için Hankendi civarında ya da mevcut organize sanayi bölgesinin bir kenarında yapılabilecek uygun yerler var. Elazığ’da kurulduktan sonra yeri bizi ilgilendirmiyor.

Lütfen bu projeye sahip çıkılsın

Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM’a geçen hafta projeyi gönderdiklerini  ve sayın valimizin projeden haberi olduğunu dile getiren ÇOBAN “Bu projenin takibini siyaset kurumu yapacak.  Biz talebimizi çok ayrıntılı bir şekilde bakana, genel müdüre  örnekleriyle birlikte sunmuş olacağız. Neresi bitmiş, en yakın neresi örneğin; Malatya tercih edilse 40 km ileride Kahramanmaraş /Türkoğlu’nda var.  O kadar kısa mesafe aralıkla Malatya’ya kurmanın bir anlamı var mı ? Yok. Niye Elazığ, ne kazanır DDY? Tüm bunların ayrıntılı bir şekilde çalışması yapıldı.  Ben Elazığ’daki siyaset kurumuna basın aracılığıyla seslenmek istiyorum. Lütfen bu projeye sahip çıkın !” diye kaydetti.