ELAZIĞ KONFORU YAŞIYOR

Nisa Yılmaz/2014 yılı yerel seçimleriyle iş başına gelen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yaşamın her alanında hayata geçirdiği projelerle şehri kolay ve konforlu yaşanabilir bir kent konumuna yükseltmeyi başardı.

ELAZIĞ KONFORU YAŞIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2014 YILINDA BAŞLAYAN DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM PROJELERİYLE ELAZIĞ, GÜZELLİKLERİYLE GÖZ DOLDURUYOR

 

HİZMET SAĞANAĞI

Göreve başladığında ağır bir borç yükü yanında 7 ay süre ile maaşları ödenmemiş ve itibarı kalmamış bir belediye devir alan Başkan Yanılmaz önce mali disiplini sağladı.

Mali disiplinden sonra personel disiplinini sağlayan  Başkan Yanılmaz “şimdi hizmet vakti” diyerek kolları sıvadı ve projeler bir yağmur sağanağında şehirle buluştu.

ÖNCE TRAFİK

Başkan Yanılmaz’ın öncelikleri arasında şehir içi trafik sorunu vardı ve bunun çözümü de tüm dünyada olduğu gibi alt ve üst geçitler inşa etmekti.

Başkan Yanılmaz, önce Bosna Hersek alt geçidini ardından İstasyon Kavşağı alt geçidini ardından da yeni adıyla Hamza Yanılmaz Köprülü Kavşağı olan Orduevi Köprülü Kavşağı’nı hizmete sundu.

 

TEPKİLER YERİNİ DUAYA BIRAKTI

Her üç üst geçidin de yapımı her ne kadar bir sezon sürse de çalışmalar esnasında o bölgedeki esnaflarımız, o bölgede ikamet eden vatandaşlarımız yayalarımız ve sürücülerimiz bir süre sıkıntı yaşadılar. Ancak çalışmalar bitip üst ve alt geçitler kullanılmaya başladığında serzenişler ve mağduriyetler duaya dönüştü.

 

KESRİK KÖPRÜSÜ CESUR BİR ADIMDI

Başkan Yanılmaz’ın cesurca attığı adımlara en çarpıcı örnek ise yılların ihmaline kurban giden ve yaşanan kazalarda onlarca can yitirilen Kızılay demiryolu köprüsü alt geçidi oldu. Yıllar köprüye, köprü de yıllara ve insanlara baktı. Hiçbir irade üzerinden günde beş tren seferinin yapıldığı bu köprüyü genişletme iradesini ve cesaretini ortaya koyamadı.

Başkan Yanılmaz belediye başkanlığı sıfatıyla siyasi iradesini, mühendis olması hasebiyle de teknik elaman yönünü konuşturdu ve sadece bir gün tren seferlerinin aksamasıyla bu projeyi hayata geçirdi.

Tam bir mühendislik harikası örneği gösterilen bu köprü ile Kesrik Mahallesi’nin makûs talihi son buldu ve mahalle şehre daha yakın oldu.

SIKINTILAR SONA ERDİ

Hayata geçirilen üç alt ve köprülü kavşak sayesinde şehir içi trafiğindeki çile son buldu. Özellikle günün belirli saatlerinde Bosna Hersek Caddesi ve orduevi kavşağında yaşayan ve dakikalarca kilitlenen trafik yerini akıcı ve güvenli bir seyre bıraktı. Eski çevre yolu olan ve işleviyle şehir içi ana arterlerinden biri haline gelen İstasyon kavşağında yapılan alt geçit de bölge trafiğini ciddi anlamda rahatlattı.

 

ÜÇÜ BİR ARADA

Şehir içi trafiğini rahatlamak amacıyla yapımına başlanan ve kısa bir süre sonra hayata geçirilen üç alt geçitten sonra şehir içinden geçen demiryolu ile kesişen ve geçmişte birçok ölümlü kazaların yaşanmasına sebep olan 3 ayrı hemzemin geçidinde de alt ve üst geçitler inşa edilerek güvenli ve kesintisiz bir trafik akışı meydana getirildi.

 

ÇİMENTO FABRİKASI ALTGEÇİDİ HİZMETTE

Kurumlar arası diyaloğun en güzel bir örneği olarak Elazığ Belediyesi tarafından üç ayrı noktada projelendirilen ve TCDD tarafından yapımı gerçekleştirilen alt geçitlerin birincisi olan Aksaray Mahallesi Çimento kavşağı alt geçidi bayram öncesi tamamlanarak hizmete sunuldu.

TCDD tarafından köprüsü yapılan alt geçidin tüm çevre düzenlemesi, asfalt ve yeni kavşak düzenlemesi tamamlanan kavşak bayramda bu mahalleye giden hemşerilerimize büyük kolaylıklar sundu.

 

HAZARDAĞLI VE ÖZEL HAREKET ALT GEÇİTLERİ GÜN SAYIYOR

Demiryolu üzerinden güvenli ve kesintisiz bir geçiş sağlamak amacıyla inşa edilen Hazardağlı Bulvarı üst geçidi ile özel harekât alt geçidi ise açılış için gün sayıyor. Yakın bir zaman içinde bu iki geçit de açılarak hizmete sunulacak ve şehrin trafiğine yeni bir soluk getirecek.

 

YOL VE PARK CENNETİ DOĞUKENT

Elazığ Belediyesi’nin 2018 yılı içerisinde en çok yeni imar yolu açtığı bölge ise şehrin doğusu oldu. Özellikle yeni hizmete açılan şehir hastanesine şehrin her noktasından hızlı ulaşım sağlamak amacıyla doğu imar yolları yanında eski asker hastanesi içinden geçecek yeni bulvar çalışması da gerçekleştiriliyor.

Yapılan çalışmalar ile başta Doğukent olmak üzere Karşıyaka, Salıbaba, Sanayi, Kırklar ve Ulukent Mahallelerine birçok yeni bulvar ile çok sayıda parklar inşa edildi.

 

ŞEHİR ARTIK DENGELİ GELİŞİYOR

Elazığ Belediyesi’nin şehrin doğusuna yaptığı hizmetlerle geçmişte sadece batıya ve kuzeye doğru gelişen ve büyüyen Elazığ, şimdilerde doğu ve güney kesimlere doğru da  önemli bir gelişme ve büyüme atağı başlatmış durumda.