ELAZIĞ İŞGEM ÇALIŞTAYINDA ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

Elazığ İŞGEM 'Beklenti- İhtiyaç Ölçme Ve Hizmet Geliştirme Çalıştayı' İŞGEM Toplantı Salonunda kurum, kuruluş ve STK temsilcilerinin katılımı ile yapıldı. Çalıştay sonrası hazırlanan ortak bildirge imzalanarak İŞGEM'in misyonu ve vizyonu doğrultusunda kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri belirlendi.

ELAZIĞ İŞGEM ÇALIŞTAYINDA ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

ELAZIĞ İŞGEM ÜLKEMİZDE ROL MODELDİR

 

Elazığ Belediyesi, Elazığ İl Özel İdaresi, Elazığ TSO, İl Tarım Müdürlüğü, MÜSİAD, TÜMSİAD, TKDK, Elazığ OSB, Harput OSB, Fırat Kalkınma Ajansı, Elazığ KOSGEB Müdürlüğü, ASKON Elazığ Şubesi ve Elazığ Kadın Girişimciler Kurulu yöneticileri ve uzmanlarının katıldığı çalıştay da önemli kararlar alındı.

 

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan  EİŞGEM Projesi Takım Lideri William McCONKEY, Elazığ İŞGEM’in son derece modern bir altyapı ile tamamlanarak yatırımcıların hizmetine girdiğini ifade etti. McCONKEY, Elazığ İŞGEM’in ülkemizde ilk ve tek olarak 3. Nesil İŞGEM Modeli olarak hizmet verdiğini belirterek, Ön Kuluçka Koçluk ve Danışmanlık Hizmeti ile örnek olduğunun altını çizdi.

 

Elazığ İŞGEM Direktörü Ömer Naci Karataş da  yaptığı konuşmada  “İŞGEM’in 2004’lerden beri bir tarihçesi var. Elazığ Iş Geliştirme Merkezinin Genişletilmesi Projesiyle buraya kadar geldi. Bugün geldiğimiz noktada İŞGEM’in mevcut hizmetlerine ilaveten bu bölgede İŞGEM organizasyonu olarak neler yapabiliriz, bölge ekonomisine, ilimize daha fazla nasıl katkılarda bulunabiliriz bunun için buraya geldik. Bu çalıştayı düzenledik. Kıymetli katkılarınızı bekliyoruz” dedi.

 

Elazığ İŞGEM Projesi Uzmanı Murat Ocak ise bir sunum yaparak  İŞGEM’in misyonu, vizyonu ve değerleri hakkında bilgiler verdi. Ocak konuşmasında, “Elazığ İŞGEM’in vizyonu nedir diye bakacak olursak çağdaş ve modern üçüncü nesil bir kuluçka merkezi olarak, ülkemizde dördüncü kuluçka merkezi oluşturmaya öncülük etmek, kendini sürekli geliştiren, sürdürülebilir yapısıyla Elazığ ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin ekonomik gelişimine katkı sağlamak. Bu bizim üst çatı vizyonumuz ve ulaşmayı hedeflediğimiz en önemli değerlerimizden bir tanesi” ifadelerini kullandı.

 

Çalıştayın Moderatörlüğünü yapan Elazığ İŞGEM Projesi KOBİ Kilit Uzmanı Barbaros Tunç ise çalıştayda ele alınacak temel konuların İŞGEM uzmanlarının uzun süre saha çalışması ile elde ettikleri bulguların değerlendirilmesi şeklinde olacağını söyledi. Tunç;  temel hedefin girişimcilik kültürünü oluşturarak bölgedeki mevcut KOBİ’lerin ve girişimcilerin üretim, katma değer sağlama, istihdam yaratma ve kaynakları ekonomiye kazandırma anlamında sürdürülebilir  bir yapıya kavuşmalarını sağlayarak ekosistem içerisinde gelişimlerini desteklemek  olduğunu ifade etti.

 

 

 

 

ORTAK DEKLARASYON İMZALANARAK YAYINLANDI

 

“Elazığ İŞGEM Beklenti- İhtiyaç Ölçme ve Hizmet Geliştirme” Çalıştayına katılan  kurum temsilcileri aşağıdaki maddelerde ortak görüş birliğine varmışlardır:

 


  1. Elazığ İŞGEM 3. Nesil İŞGEM modelinde işletilecektir.  Bu kapsamda, yeni kurulacak ve hali hazırda kurulmuş olan işletmelere İŞGEM bünyesindeki altyapısı tamamlanmış Avrupa Birliği ve dünya standartlarında işliklerin kiralanması, İŞGEM’in sunmuş olduğu fiziksel ve işletme danışmanlığı hizmetleri ile bölge ekonomisine destek olunması hedeflenmektedir.

  2. Elazığ İŞGEM’in Yönetim Kurulu, Danışma Kurulu ve stratejik işbirlikleri ile ortak doğrultuda kararlar ile yönetilmesi öngörülmektedir.

  3. Elazığ İŞGEM’in bölgede ekonomi ve sosyal çevrelere etkin bir şekilde destek olması amacıyla aşağıdaki profesyonel hizmetleri sunması planlanmaktadır;

 

a. Proje Hazırlama ve Yönetim Danışmanlığı Hizmetleri

b. Marka – Patent Danışmanlık Hizmetleri

c. Yönetim Sistemleri ve Belgelendirme Hizmetleri

ç. Bölgedeki firmaların nitelikli personel ihtiyacının karşılanması

d. Bölgedeki işletmelerin yeni pazarlara ulaşımına destek olunması

e. Ortak Tedarik Zinciri Yönetimi

f. Akredite Laboratuvar Hizmetleri sunulması

g. Yeni Kurulacak İŞGEM’lere danışmanlık ve eğitimler sunulması (Bülten Haber)